Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Te koop in Anzegem

Te huur in Anzegem
Anzegem


Anzegem ligt in de zuidoostelijke hoek van de provincie West-Vlaanderen, aan een kruispunt van secundaire wegen die de gemeente verbinden met Oudenaarde, Waregem en Ronse. De hoogteverschillen in de zes deelgemeenten van Anzegem schommelen tussen 17 en 83 meter. De gemeente, die wegens haar mooie vergezichten en pittoreske landschappen geliefd is bij wandelaars en fietsers, vormt een overgangsgebied naar de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Talrijke historische boerderijen en molens vergroten het landelijke karakter van de streek.Geschiedenis

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Anzegem is de Sint-Jan-de-Doper-en-Sint-Eligiuskerk. De kerk is in de loop der eeuwen verschillende malen verbouwd. De oudste kern van het gebouw, de vierkante vieringtoren uit Doornikse steen, dateert uit de 12de-13de eeuw. In de 17de eeuw werd het koor verbouwd, in de vroege 19de eeuw was het schip aan de beurt. Het interieur van de kerk dateert eveneens uit verschillende stijlperioden. Het gebouw en het interieur zijn sinds 1979 volledig beschermd. Anzegem is nog enkele molens rijk. Zo dateert de Landergemmolen, een windmolen op de wijk Sterhoek, uit 1781. Het pronkstuk van de gemeente is de 18de-eeuwse watermolen van het Goed te Walskerke. Deze molen in perfecte staat maalt nog geregeld en is ook open voor bezoekers. Aan de Kruisweg staat een vreemd beeld dat ''t Gaperke' wordt genoemd.
Bron : Uitgeverij Lannoo | ISM : Belgiumcuriosities.be
Anzegem Geschiedenis immo cijfers
Watermolen van het hof te Walskerke

Zoek vastgoed

  Te koop   Te huur
Prijs van   tot
> Meer vastgoed te koop
> Meer vastgoed te huur

Gemeentelijke info

Gemeentebestuur
Dorpsplein z/n
8570 Anzegem

Anzegem in cijfers (2009) ( Bron : Statbel : Bekijk meer statistieken over Anzegem)

Geografie Anzegem

Bevolking Anzegem

Info vastgoed Anzegem

Regio Vlaanderen
Provincie West-Vlaanderen
Arrondissement Kortrijk
Gegevens 65.58580000
3.87254000
Opp. 41.79 km²
- Landbouw 75.57 %
- Bossen 2.88 %
- Bebouwde gronden 20.44 %
- Andere 1.11 %
Inwoners 14116
- Mannen 50.08 %
- Vrouwen 49.92 %
Dichtheid 337.80  i/km²
Gem. Leeftijd 40  jaar
Gem. jaarinkomen per inw. 13811 €
% Urbanisatiegraad 20.44 %
Bouwvergunningen 168
- Nieuwbouw 130
- Renovatie 38
Vastgoed: reeds verkocht 80
- Huizen 46
- Villa's 14
- Appartementen 10
- Gronden 10

Vastgoed in Anzegem

Immoweb heeft 157 panden in Anzegem. - 75 huizen te koop - 6 appartementen te huur. Bekijk ook het aanbod bouwgronden en nieuwbouw te koop.

Bekijk ook het vastgoed aanbod in de deelgemeenten van Anzegem :

Bekijk ook het vastgoedaanbod in de omgeving van Anzegem :

Specialisten / Beroep(en) in Anzegem

U zoekt een architect, loodgieter, metselaar, schilder of een verwarmingstechnicus in Anzegem ? Gebruik ons zoekrobot om vakmannen in uw regio terug te vinden.

 
Trefwoorden
Beroep
Provincie / Arrondissement