Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Te koop in Bouillon

Te huur in Bouillon
Bouillon


Bouillon is de officieuze hoofdstad van de Belgische Semois en een alombekend toeristenoord in het zuiden van de provincie Luxemburg. Bouillon ligt in een van de fraaiste delen van de Ardennen, de regio 'Semois et Vierre', en heeft zich genesteld in een naar het noorden gerichte bocht van de Semois. Nagenoeg alles staat er in het teken van het toerisme: aantrekkelijke hotels, goede restaurants, vakantiewoningen, drie campings, een jeugdherberg. De omgeving is een wandelparadijs. Het beroemdste gebouw van Bouillon is uiteraard de aloude burcht, die de stad beheerst.Geschiedenis

Bouillon wordt voor het eerst vermeld in een document uit 988, maar de nederzetting tussen de Semois en de rotswand is veel ouder. De geschiedenis van Bouillon valt samen met die van de burcht, ooit de residentie van Godfried, de graaf van Neder-Lotharingen. Die verkocht zijn bezittingen in Bouillon aan Otbert, prins-bisschop van Luik, om de kosten van de eerste kruistocht te kunnen betalen. Bouillon bleef onder het gezag van Luik tot aan de Franse Revolutie. De legers van Keizer Karel verwoestten de burcht in de 16de eeuw, maar prins-bisschop Georges van Oostenrijk liet deze opnieuw oprichten en zelfs uitbreiden. Nadat zijn legers de plaats hadden veroverd, gaf Lodewijk XIV aan Vauban het bevel om de vesting te moderniseren en de stad te versterken. Na de Franse Revolutie maakte Bouillon deel uit van het Franse 'département des Forêts'. Onder het Nederlandse bestuur kwam een Hollands garnizoen zich in het kasteel vestigen. Tijdens de Omwenteling van september 1830 werd het garnizoen door de plaatselijke bevolking verjaagd.
Bron : Uitgeverij Lannoo | ISM : Belgiumcuriosities.be
Bouillon Geschiedenis immo cijfers
Het dierenpark van Chanteraines

Zoek vastgoed

  Te koop   Te huur
Prijs van   tot
> Meer vastgoed te koop
> Meer vastgoed te huur

Gemeentelijke info

Place Ducale 1
6830 Bouillon

Bouillon in cijfers (2009) ( Bron : Statbel : Bekijk meer statistieken over Bouillon)

Geografie Bouillon

Bevolking Bouillon

Info vastgoed Bouillon

Regio Wallonïe
Provincie Luxemburg
Arrondissement Neufchâteau
Gegevens 63.78290000
5.64180000
Opp. 149.09 km²
- Landbouw 21.66 %
- Bossen 68.51 %
- Bebouwde gronden 7.71 %
- Andere 2.11 %
Inwoners 5501
- Mannen 48.81 %
- Vrouwen 51.19 %
Dichtheid 36.90  i/km²
Gem. Leeftijd 43  jaar
Gem. jaarinkomen per inw. 11171 €
% Urbanisatiegraad 7.71 %
Bouwvergunningen 52
- Nieuwbouw 33
- Renovatie 19
Vastgoed: reeds verkocht 23
- Huizen 10
- Villa's 3
- Appartementen 1
- Gronden 9

Vastgoed in Bouillon

Immoweb heeft 167 panden in Bouillon. - 63 huizen te koop - 6 appartementen te huur. Bekijk ook het aanbod bouwgronden en nieuwbouw te koop.

Vastgoed te huur in Bouillon

Bekijk ook het vastgoed aanbod in de deelgemeenten van Bouillon :

Bekijk ook het vastgoedaanbod in de omgeving van Bouillon :

Specialisten / Beroep(en) in Bouillon

U zoekt een architect, loodgieter, metselaar, schilder of een verwarmingstechnicus in Bouillon ? Gebruik ons zoekrobot om vakmannen in uw regio terug te vinden.

 
Trefwoorden
Beroep
Provincie / Arrondissement