Vloeren

Zoek naar een artikel in "Vloeren"

In de kijker

Praktisch advies

Wonen voor het leven

In je eigen huis blijven wonen als je ouder wordt, is niet altijd evident. Maar als je rekening houdt met bepaalde principes kan je woning eenvoudig mee evolueren in de tijd.


Dossiers

Tips

Soepele vloerbedekking

Vast tapijt, linoleum, kurk, vinyl, kokos, sisal... Welke vloerbekleding kies je? En hoe beslis je wat het beste is in een bepaalde ruimte? Op het eerste gezicht lijken alle zachte vloerbedekkingen op elkaar. Toch hebben ze elk hun specifieke kenmerken. 


Artikels & adviezen

Beurzen

13de editie van bouw&reno

Wil je een woning kopen, bouwen of verbouwen? Wil je graag je interieur verfrissen of je huis uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Je dak of spouwmuur laten isoleren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw&reno, van zaterdag 10 tot en met zondag 18 januari in Antwerp Expo.

Ecologie

Ecologische materialen: goed voor je gezondheid

De buitenlucht is een ware soep met onzuivere bestanddelen die schadelijjke gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid (fijn stof bijvoorbeeld is verantwoordelijk voor 348.000 overlijdens in de EU). Binnenshuis ben je jammer genoeg niet beter af, wel integendeel.

Product

De warmte van hout, het gemak van vinyl

Voor al wie een houten vloerbedekking te duur of te veeleisend op het vlak van onderhoud vindt, biedt Quick-Step nu synthetische vloeren aan met het uitzicht van eik.

Beurzen

Keramische houten vloeren

Het regent nieuwigheden bij Veronove, specialist van keramische tegels en natuursteen vloeren. De Sand collectie bijvoorbeeld is geïnspireerd op natuursteen en werd ontworpen met het oog op een toepassing in elke ruimte van het huis.

Beurzen

Beton met een motief

Op Batibouw pakte Beal International uit met zijn gamma sierbeton met ‘vintage’ motieven. ‘Vintage’ wordt namelijk één van de toonaangevende trends in 2014. De grote nieuwigheid van dit gamma is het feit dat voortaan iedereen zelf gepersonaliseerde fresco’s kan maken op basis van het motief naar keuze.

Product

De charme van een oude plankenvloer

Hou je van een rustieke vloer? Kies dan voor ruw of gepatineerd recuperatiehout of voor een nieuwe plankenvloer die je kunstmatig laat verouderen. Overweeg heel goed de voor- en nadelen en vraag advies aan een gespecialiseerde firma.

Product

Schone voegen

Vlekken van tomatensaus, rode wijn, koffie, verf: het is moeilijk om de voegen van je vloertegels in hun oorspronkelijke kleur te bewaren. En dat geldt zowel voor binnen (keuken, eetkamer,…) als voor buiten (terras).

Goed om weten

Hou het binnen gezond!

We denken dat we binnen beschermd zijn tegen de vervuilende stoffen die buiten in de lucht zitten. Wel, integendeel. Maar met eenvoudige ingrepen hou je het wel gezond.


Onze partners
INTERIEUR en (VER)BOUWEN