Vloeren

Zoek naar een artikel in "Vloeren"

Ecologie

Ecologische materialen: goed voor je gezondheid

De buitenlucht is een ware soep met onzuivere bestanddelen die schadelijjke gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid (fijn stof bijvoorbeeld is verantwoordelijk voor 348.000 overlijdens in de EU). Binnenshuis ben je jammer genoeg niet beter af, wel integendeel.

Product

Schone voegen

Vlekken van tomatensaus, rode wijn, koffie, verf: het is moeilijk om de voegen van je vloertegels in hun oorspronkelijke kleur te bewaren. En dat geldt zowel voor binnen (keuken, eetkamer,…) als voor buiten (terras).

Product

De warmte van hout, het gemak van vinyl

Voor al wie een houten vloerbedekking te duur of te veeleisend op het vlak van onderhoud vindt, biedt Quick-Step nu synthetische vloeren aan met het uitzicht van eik.

Beurzen

Keramische houten vloeren

Het regent nieuwigheden bij Veronove, specialist van keramische tegels en natuursteen vloeren. De Sand collectie bijvoorbeeld is geïnspireerd op natuursteen en werd ontworpen met het oog op een toepassing in elke ruimte van het huis.

Beurzen

Beton met een motief

Op Batibouw pakte Beal International uit met zijn gamma sierbeton met ‘vintage’ motieven. ‘Vintage’ wordt namelijk één van de toonaangevende trends in 2014. De grote nieuwigheid van dit gamma is het feit dat voortaan iedereen zelf gepersonaliseerde fresco’s kan maken op basis van het motief naar keuze.

Praktisch advies

Wonen voor het leven

In je eigen huis blijven wonen als je ouder wordt, is niet altijd evident. Maar als je rekening houdt met bepaalde principes kan je woning eenvoudig mee evolueren in de tijd.

Ecologie

Oléobois: ecologische onderhoudsproducten voor hout

“Waartoe dient het gezond en natuurlijk materiaal te gebruiken, wanneer het onderhoud geen rekening houdt met de menselijke gezondheid of het milieu?” Die paradox heeft de firma Oléobois ertoe aangezet een gamma natuurlijke onderhoudsproducten voor hout te ontwikkelen.

Boeken

Welkom op de bouwplaats

De ouders van Tim gaan een huis bouwen en oom Hannes die architect is, maakt het ontwerp. Tim vindt het spannend, want hij mag elke dag na school komen kijken op de werf. In het informatieve boek ‘Welkom op de bouwplaats’ legt Rolf Toyka uit hoe een huis gebouwd wordt.

Praktisch advies

Hoe verwijder je vlekken op een houten vloer?

Een glas limonade dat op de grond valt, de hond die in een hoekje plast … kleine ongelukken zijn snel gebeurd. Maar hoe verwijder je vlekken op je parket?