Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Privacybeleid
Privacybeleid:
Laatste wijziging: 17 mei 2018

Immoweb respecteert en beveiligt uw persoonlijke levenssfeer.

Wij willen het vertrouwen waardig blijven dat u in ons stelt door onze internetsites en apps te bezoeken en gebruik te maken van onze dienstverlening. Wij willen ook dat u zich helemaal gemakkelijk voelt wanneer u in onze digitale wereld surft.

Daarom willen we u op een transparante manier informeren over de voorzorgsmaatregelen die we nemen om de persoonsgegevens die u ons toevertrouwt (of die wij verzamelen) te verwerken, bij het gebruik van onze internetsite of onze apps.

Dit Privacybeleid heeft tot doel de volgende van kracht zijnde wetten na te leven:
- Tot en met 24 mei 2018, de wet van 8 december 1992 (de 'Privacywet') die de burgers wil beschermen tegen elk misbruik van hun persoonsgegevens.
- Vanaf 25 mei 2018, de Algemene Verordening Gegevensbescherming ('AVG' of 'GDPR' in het Engels) 2016/679 van 27 april 2016, die van kracht wordt op 24 mei 2016. Deze Verordening treedt in werking op 25 mei 2018 en heeft tot doel de grondrechten en de fundamentele vrijheden van natuurlijke personen te beschermen en meer bepaald hun recht op bescherming van persoonsgegevens.
- Elke andere wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens die van toepassing is op Immoweb

_____________________________

Inhoudstafel: een eenvoudige toegang tot de gezochte informatie

1. Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens?
2. Voor welke doeleinden houden wij uw persoonsgegevens bij?
2.1 VERWERKING VAN GEGEVENS VOOR DE DIENSTVERLENING DOOR IMMOWEB
2.1.1 Aanmaken van uw Immoweb-account 'Mijn Immoweb'
2.1.2 Plaatsen van zoekertjes
2.1.3. Zoekopdrachten en alerts
2.1.4. Aanvraag leensimulatie
2.1.5. Aanvraag voor een verzekering voor uw hypothecair krediet
2.1.6. Gebruik van onze Immowebdienst 'docs' (op immowebdocs.be)
2.1.7. Gebruik van onze Immowebdienst 'Protect' (op immowebprotect.be)
2.2. VERWERKING VAN GEGEVENS VOOR ENQUÊTES, OPINIEPEILINGEN, WEDSTRIJDEN EN EVENEMENTEN
2.2.1. Deelname aan enquêtes en opiniepeilingen
2.2.2. Deelname aan wedstrijden
2.2.3. Deelname aan evenementen
3. DIRECT MARKETING
3.1. Direct Marketing en berichten aan derden
3.2. Banneradvertenties
4. VERWERKING VAN GEGEVENS SPECIFIEK VOOR DE INTERNETSITE
4.1. Beheer en beveiliging van de internetsite
4.2. Doorgifte van uw gegevens naar het buitenland:
4.3. Tracking, opvolging en segmentering
4.4. Gegevens die wij automatisch verkrijgen: de "Cookies"
4.4.1 Immoweb-cookies:
4.4.2 Cookies van 'derden':
4.5 ADMINISTRATIEVE VERWERKING
5. Hoe beschermen wij de vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens?
6. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?
7. Wanneer en hoe krijgt u toegang tot uw persoonsgegevens?
8. Toelichting inzake minderjarigen
9. Bijkomende inlichtingen

1. Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Immoweb verzamelt uw gegevens niet zonder dat daarvoor een rechtsgrond bestaat.

- Hetzij doordat u ons uw toestemming hebt gegeven. Het is mogelijk dat uw toestemming afgeleid kan worden uit uw surfgedrag of handelingen (bijvoorbeeld, wanneer u een formulier invult, of op een knop drukt). Hierdoor gaat u ermee akkoord dat de ingevoerde gegevens kunnen worden gebruikt om de goede uitvoering van onze diensten te verzekeren.
- Hetzij doordat de verwerking van uw gegevens berust op een andere rechtsgrond en zijn uw gegevens nodig:

  • Voor de uitvoering van een overeenkomst
  • Of voor het naleven van een verplichting van onze vennootschap (Immoweb N.V.) ingevolge een wet, decreet of ordonnantie.
  • En/of in het geval uw gegevens noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het rechtmatige belang van Immoweb. In dergelijk geval verbindt Immoweb zich ertoe te controleren dat uw belang of uw grondrechten niet de bovenhand neemt op haar eigen rechtmatige belangen.
Begin van de pagina

2. Voor welke doeleinden houden wij uw persoonsgegevens bij?

Wij hebben uw persoonsgegevens nodig:

  • Om u de informatieve diensten inzake vastgoed en zoekertjes te verlenen op onze internetsite en in onze apps;
  • Om de gebruikers die uw zoekertje gelezen hebben de mogelijkheid te bieden om contact met u op te nemen (wanneer u een zoekertje geplaatst hebt op onze internetsites en onze apps);
  • Om u per e-mail de lijst van de onroerende goederen te bezorgen die voldoen aan uw zoekcriteria (wanneer u hebt ingeschreven op de dienst “e-mail alert”);
  • Om u op de hoogte te brengen van een prijsverlaging van een onroerend goed (wanneer u ingeschreven hebt op onze dienst "Volg de prijs”);
  • Om u met uw toestemming op de hoogte te houden van onze nieuwe producten en diensten; u uit te nodigen voor onze evenementen; u enquêtes, wedstrijden en acties aan te bieden en om u de informatie mee te delen over de interesses die u in uw account hebt opgegeven;
  • Om u met uw toestemming op de hoogte te houden van aanbiedingen van onze partners die actief zijn in sectoren als decoratie, renovatie, bouw, energieleveringen, financieringen, verzekeringen of andere sectoren verbonden met de vastgoedsector;
  • Om met uw toestemming telefonisch contact met u op te nemen om u op de hoogte te houden van producten en diensten die u zouden kunnen interesseren;
  • Om fraude en kwaadaardige acties te voorkomen;
  • Om statistieken op te maken over de bezoekfrequentie van de verschillende rubrieken van onze internetsites en apps en deze te verbeteren;
  • Om u op de hoogte te houden van belangrijke wijzigingen aan onze internetsites en apps, of aan een van de diensten van Immoweb;
  • Meer in het algemeen, om het technische beheer van onze internetsites en apps te verzorgen.

Hieronder vindt u - per dienst aangeboden door Immoweb of door partners van Immoweb - de gegevens die wij verwerken, het doeleinde van de verwerking, hoe lang wij uw gegevens bewaren en de rechtsgronden die ons de verwerking van deze gegevens mogelijk maken. 
Voor de meeste van deze diensten staat het u vrij deze persoonsgegevens geheel of gedeeltelijk mee te delen. Bepaalde functionaliteiten en kenmerken van onze internetsites en toepassingen kunnen echter alleen worden gebruikt op voorwaarde dat u ons bepaalde persoonsgegevens meedeelt. Dan worden deze gegevens als verplicht aangemerkt. 

Begin van de pagina

2.1 VERWERKING VAN GEGEVENS VOOR DE DIENSTVERLENING DOOR IMMOWEB

2.1.1 Aanmaken van uw Immoweb-account 'Mijn Immoweb'

Om Immoweb haar dienstverlening mogelijk te maken, vragen wij u een account aan te maken. Dit zijn de inlichtingen die hiervoor verzameld worden:

  • Verzamelde gegevens:
    • Identificatiegegevens: uw naam, voornaam, titel, e-mailadres;
    • Wachtwoord (dit is geëncrypteerd en daar hebben wij geen toegang toe. Indien u het verliest, moet u het herinitialiseren.);
    • Facultatief: uw inschrijving op een van onze digitale berichten, uw adres (straat, postcode, gemeente, land), uw contactgegevens: telefoon-, gsm- of faxnummer).
  • Doeleinden: deze gegevens zijn nodig
    • om u de informatieve diensten inzake vastgoed en zoekertjes te verlenen op onze internetsite en onze apps (identificatiegegevens en adres);
    • zodat u zich kunt identificeren (login en wachtwoord) voor een beveiligde toegang;
    • voor het versturen van digitale berichten met een informatief en/of commercieel karakter (via e-mail, sms, social media) of telefoongesprekken met een commercieel karakter, volgens uw voorkeur.
  • Rechtvaardiging:
    • Deze gegevens zijn nodig om de gevraagde diensten te verlenen, en dus de overeenkomst tussen Immoweb en uzelf uit te voeren.
    • Wij vragen uw toestemming voor het versturen van digitale berichten of om u te bellen.
  • Bewaartermijn:
    • De gegevens van uw account worden bewaard tot u uw account opheft.
    • Uw toestemming voor het versturen van digitale berichten wordt bewaard tot u zich hierop uitschrijft. In onze gegevensbank bewaren wij het ontvangstbewijs van uw toestemming, met name het moment en de bron wanneer en waar wij deze gegevens verkregen hebben. Wij bewaren tevens elk bewijs dat u zich heeft uitgeschreven.
  • Toegang tot en rechtzetting van gegevens:
    • Deze gegevens zijn toegankelijk in uw account. U kunt deze gegevens te allen tijde corrigeren door uw profiel aan te passen.
Begin van de pagina

2.1.2 Plaatsen van zoekertjes

Nadat uw account is aangemaakt, worden daar via de rubrieken “Een zoekertje plaatsen” de volgende gegevens aan toegevoegd:

  • Verzamelde gegevens:
    • De kenmerken en de foto's van het onroerend goed dat u wenst te verkopen of te verhuren;
    • De vraagprijs;
    • Uw verkochte of gehuurde onroerende goederen;
    • Het formaat van het zoekertje en de duur van de publicatie;
    • Facultatief: uw voorkeur voor de uren waarop wij u mogen bellen, de naam van uw vennootschap (indien van toepassing) en haar btw-nummer.
  • Doeleinden: deze gegevens zijn nodig:
    • Om u deze dienst te verlenen (publicatie van het zoekertje);
    • Om de gebruikers die uw zoekertje gelezen hebben de mogelijkheid te bieden om contact met u op te nemen;
    • Om u de mogelijkheid te bieden uw acties op te volgen en uw zoekhistoriek op te slaan;
    • Om analyses mogelijk te maken voor marketingdoeleinden (marktevolutie) en onze commerciële strategie: voor welk type onroerend goed wordt er geadverteerd, tegen welke prijs, welk tarief, in welke regio's en voor welke duurtijd.
  • Rechtvaardiging:
    • Deze gegevens zijn nodig om de gevraagde diensten te verlenen, en dus de overeenkomst tussen Immoweb en uzelf uit te voeren.
    • Deze gegevens hebben wij nodig om de meest gepaste dienstverlening te kunnen aanbieden.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden bewaard zo lang u uw account aanhoudt.
  • Toegang en rechtzetting van gegevens:
    • U kunt deze gegevens raadplegen op uw account. U kunt deze gegevens te allen tijde recht zetten door uw profiel te wijzigen.
Begin van de pagina

2.1.3. Zoekopdrachten en alerts

Nadat uw account is aangemaakt, worden daar via de rubrieken “Kopen” of “Huren” de volgende gegevens aan toegevoegd: 

  • Verzamelde gegevens:
    • De zoekcriteria voor de onroerende goederen die u wenst te kopen of te huren;
    • Uw commentaren en beoordelingen van de bezochte onroerende goederen.
  • Doeleinden: deze gegevens worden verwerkt:
    • Om uw gevraagde zoekacties mogelijk te maken;
    • Voor het opslaan van uw zoekcriteria (indien gewenst) in “Mijn Immoweb”;
    • Om u per e-mail de lijst van de onroerende goederen te bezorgen die voldoen aan uw zoekcriteria (wanneer u hebt ingeschreven op de dienst “e-mail alert”);
    • Om u op de hoogte te brengen van een prijsverlaging van een onroerend goed (wanneer u ingeschreven bent op onze dienst "Volg de prijs”);
  • Rechtvaardiging:
    • De verwerking van deze gegevens is nodig om de gevraagde dienst te verlenen.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden bewaard zo lang u uw account aanhoudt. U kunt uw zoekopdrachten, uw alerts, uw commentaren beheren via uw account.
  • Toegang en rechtzetting van gegevens:
    • U heeft toegang tot de lijst met onroerende goederen en/of de zoekcriteria hiervoor die u wenst op te slaan, uw persoonlijke commentaren en beoordelingen via de rubriek “Mijn Immoweb”.
Begin van de pagina

2.1.4. Aanvraag leensimulatie

Deze dienst is toegankelijk via de rubriek “Bereken uw maandbedrag” en de volgende gegevens worden verzameld:

  • Verzamelde gegevens (bovenop de reeds verzamelde gegevens):
    • Uw eigen inbreng;
    • De duur en de kredietformule; eventueel het rentepercentage dat u zelf invoert.
  • Doeleinden: deze gegevens zijn nodig:
    • Om u de gevraagde dienst te verlenen; het gaat om een berekening.
  • Rechtvaardiging:
    • De verwerking van deze gegevens is nodig om de gevraagde dienst te verlenen.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden bewaard zo lang u uw account aanhoudt.
  • Toegang en rechtzetting van gegevens:
    • U kunt deze gegevens raadplegen op uw account. U kunt deze gegevens te allen tijde recht zetten door uw profiel te wijzigen.
Begin van de pagina

2.1.5. Aanvraag voor een verzekering voor uw hypothecair krediet

Deze dienst is toegankelijk via de rubriek “Uw hypothecair krediet verzekeren” en de volgende bijkomende gegevens worden verzameld:

  • Verzamelde gegevens (bovenop de reeds verzamelde gegevens):
    • Uw leeftijd, uw titel uw geslacht;
    • Of u al dan niet roker bent.
  • Doeleinden: deze gegevens zijn nodig
    • Om u de gevraagde dienst te verlenen; het gaat om de risicoanalyse en om op uw aanvraag in te kunnen gaan.
  • Rechtvaardiging:
    • De verwerking van deze gegevens is nodig om de gevraagde dienst te verlenen.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden bewaard zo lang u uw account aanhoudt.
  • Toegang en rechtzetting van gegevens:
    • U kunt deze gegevens raadplegen op uw account. U kunt deze gegevens te allen tijde recht zetten door uw profiel te wijzigen.
Begin van de pagina

2.1.6. Gebruik van onze Immowebdienst 'docs' (op immowebdocs.be)

Deze dienst is toegankelijk via het adres www.immowebdocs.be en biedt u het beheer van uw (residentiële) huurovereenkomsten aan.

  • Verzamelde gegevens: (bovenop de reeds verzamelde gegevens):
    • Uw adres: straat, postcode gemeente, land;
    • Uw geboortedatum;
    • Uw bankrekeningnummer indien u eigenaar bent;
    • De begin- en einddatum van de huurovereenkomsten die u op het platform invoert;
    • De beschrijving van de onroerende goederen en hun adressen;
    • Uw gezinssamenstelling wanneer u huurder bent.
  • Doeleinden:
    • De verwerking van deze gegevens is nodig om de gevraagde dienst te verlenen.
    • Voor de uitwisseling van digitale berichten tussen eigenaars en huurders over de huurovereenkomsten die ingevoerd werden op ons platform;
    • Voor de digitale opmaak van een huurovereenkomst die de minimuminformatie bevat nodig om aan de geldende wetgeving te voldoen.
  • Rechtvaardiging:
    • De verwerking van deze gegevens is nodig om de gevraagde dienst te verlenen.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden bewaard zo lang u uw account aanhoudt.
  • Toegang en rechtzetting, export en verwijdering van gegevens:
    • U kunt uw gegevens inzien en corrigeren door in te loggen op uw profiel.
    • U kunt ons ook vragen om het op eenvoudig verzoek te exporteren of te verwijderen (zie punt 7), met uitzondering van gegevens die wij moeten bewaren in het kader van een wettelijke verplichting.
Begin van de pagina

2.1.7. Gebruik van onze Immowebdienst 'Protect' (op immowebprotect.be)

Deze dienst is toegankelijk via het adres www.immowebprotect.be en biedt u de huurgarantie verzekering aan.

  • Verzamelde gegevens (bovenop de reeds verzamelde gegevens):
    • Uw naam, voornaam, titel;
    • Uw geboortedatum;
    • Uw e-mailadres;
    • Uw adres: straat, postcode gemeente, land;
    • Het aantal onroerende goederen dat u wenst te verzekeren en, per onroerend goed het type (appartement, woning, andere) en hun volledige adressen;
    • Het maandelijkse huurbedrag van het onroerend goed en het bedrag van de gemeenschappelijke lasten.
    • De oppervlakte van deze onroerende goederen;
    • De eventuele financiering van deze onroerende goederen;
    • De schadestatistiek van deze onroerende goederen;
    • De gegevens van de huurders van deze onroerende goederen (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres).
  • Doeleinden: deze gegevens zijn nodig
    • om u de gevraagde dienst te verlenen; het gaat om de risicoanalyse en om op uw aanvraag in te gaan.
  • Rechtvaardiging:
    • De verwerking van deze gegevens is nodig om de gevraagde dienst te verlenen.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden bewaard zo lang u uw account aanhoudt.
  • Toegang en rechtzetting, export en verwijdering van gegevens:
    • U kunt toegang krijgen tot uw gegevens, ze corrigeren, ons vragen ze op eenvoudig verzoek te exporteren of te wissen (zie punt 7), met uitzondering van de gegevens die we moeten bewaren in het kader van een wettelijke verplichting.
Begin van de pagina

2.2. VERWERKING VAN GEGEVENS VOOR ENQUÊTES, OPINIEPEILINGEN, WEDSTRIJDEN EN EVENEMENTEN

2.2.1. Deelname aan enquêtes en opiniepeilingen

U kunt uit vrije wil deelnemen aan enquêtes en opiniepeilingen en daarvoor verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
    • Uw leeftijd, uw titel, uw regio, uw taal, overige sociodemografische gegevens om op efficiënte wijze een segment te kunnen creëren;
    • Uw antwoorden;
    • Uw identificatiegegevens, alleen wanneer u ze ons hebt meegedeeld en om opnieuw met u contact op te nemen om te bevestigen dat u een prijs hebt gewonnen zoals voorgesteld in de beschrijving van de opiniepeiling of in de enquête.
  • Doeleinden: deze gegevens zijn nodig:
    • Om statistieken op te maken, de antwoorden voor te bereiden voor de opiniepeilingen en enquêtes.
    • Uw e-mailadres wordt gebruikt om u een link naar de opiniepeiling of de enquête toe te sturen en voor het beheer van de antwoorden. Vervolgens anonimiseert het systeem de antwoorden en zijn deze niet langer gelinkt aan het e-mailadres van de respondenten. Wij ontvangen alleen statistieken, wat juist de bedoeling is.
  • Rechtvaardiging:
    • U kunt vrij deelnemen aan de opiniepeilingen. Door uw deelname geeft u toestemming voor het gebruik van uw gegevens voor de hierboven vermelde doeleinden.
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden geanonimiseerd en samengebundeld. Wij bewaren alleen het resultaat van de opiniepeilingen.
  • Toegang en rechtzetting van gegevens:
    • Wij maken gebruik van enquêtetools die alle gegevens anonimiseren en samenbundelen. Dit laat ons niet toe om uw antwoorden te identificeren bij die van andere respondenten. Wij zijn dus niet in staat u toegang te geven tot uw antwoorden of deze na verzending te corrigeren.
Begin van de pagina

2.2.2. Deelname aan wedstrijden

U kunt uit vrije wil deelnemen aan wedstrijden en daarvoor verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
    • Identificatiegegevens;
    • Contactgegevens;
    • Overige gegevens over de wedstrijd (antwoorden op vragen, foto's,...);
    • Opt-in (facultatief): uw inschrijvingen op een of meerdere van onze digitale berichten;
  • Doeleinden:
    • De wedstrijd beheren, contact opnemen met de winnaars.
    • Het versturen van digitale berichten wanneer u erom gevraagd heeft (bijkomende toestemming vereist).
  • Rechtvaardiging: uw toestemming
    • U kunt vrij deelnemen aan de wedstrijd. Door uw deelname geeft u toestemming voor het gebruik van uw gegevens voor de hierboven vermelde doeleinden.
  • Bewaartermijn:
    • De gegevens worden bewaard voor de duur van de wedstrijd en voor het beheer van eventuele latere klachten (tot zes maanden na de afloop van de wedstrijd)
    • Uw toestemming voor het versturen van digitale berichten wordt bewaard tot u zich hierop uitschrijft.
Begin van de pagina

2.2.3. Deelname aan evenementen

U kunt uit vrije wil deelnemen aan evenementen en daarvoor verzamelen wij de volgende gegevens:

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
    • Identificatiegegevens;
    • Contactgegevens;
    • Overige gegevens over het evenement (aantal personen,...);
    • Opt-in (facultatief): uw inschrijvingen op een of meerdere van onze digitale berichten;
    • Tijdens een evenement kunnen foto's en opnames gemaakt worden voor publicatie op de internetsite of de Facebookpagina van Immoweb. Indien u wenst dat uw afbeelding niet wordt gepubliceerd, vraag dan aan de fotograaf en/of de cameraman om de foto's/beelden te wissen waar u op staat.
  • Doeleinden:
    • Beheer van het evenement en de beveiliging ervan.
    • Versturen van digitale berichten wanneer u erom gevraagd heeft (bijkomende toestemming vereist).
  • Rechtvaardiging: uw toestemming
    • U kunt vrij deelnemen aan het evenement. Door uw aanvraag tot deelname toe te sturen, geeft u toestemming voor het gebruik van uw gegevens voor de hierboven vermelde doeleinden.
  • Bewaartermijn:
    • De gegevens worden bewaard voor de duur van het evenement.
    • Uw interesse voor het evenement wordt bewaard om u digitale berichten toe te zenden betreffende gelijkaardige events (die alleen verstuurd worden wanneer u hiermee akkoord bent gegaan).
    • Uw toestemming voor het versturen van digitale berichten wordt bewaard tot u zich hierop uitschrijft.
  • Toegang tot en rechtzetting van gegevens:
U kunt toegang krijgen tot uw gegevens of ons vragen ze op verzoek te verwijderen (zie punt 7).

Begin van de pagina


3. DIRECT MARKETING

3.1. Direct Marketing en berichten aan derden

Voor ons zijn uw persoonsgegevens vertrouwelijke informatie die wij niet aan derden bezorgen en die uitsluitend dienen voor direct marketing, behalve wanneer u vooraf toestemming (“opt-in”) verleend hebt door de verschillende vakjes aan te vinken die vermeld zijn op “Mijn Immoweb” op onze internetsite of in onze digitale berichten.

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
    • E-mailadres;
    • Toestemming en moment van de toestemming (voor aanbiedingen van Immoweb, aanbiedingen van Immoweb en haar partners, of telefonische mededelingen);
    • Intrekking en tijdstip van de intrekking van de toestemming;
    • Voorkeuren vermeld in het profiel (zodat wij u aanbiedingen kunnen sturen die u interesseren);
    • Voorkeuren afgeleid uit uw surfgedrag op de internetsite (zodat wij u aanbiedingen kunnen sturen die u interesseren);
  • Doeleinden: Dit zijn de doeleinden waarvoor wij uw gegevens gebruiken wanneer u ons uw toestemming verleent:
  • Om u op de hoogte te houden van onze nieuwe producten en diensten; u uit te nodigen voor onze evenementen; u enquêtes, wedstrijden en acties aan te bieden en om u de informatie mee te delen over de interesses die u in uw account hebt opgegeven (wanneer u het vakje “Ik wil graag digitale berichten van Immoweb ontvangen over haar producten en diensten, evenementen en vastgoedenquêtes” hebt aangevinkt);
  • Om u op de hoogte te houden van de aanbiedingen van onze partners die actief zijn in de sectoren van de decoratie, de renovatie, de bouw, energieleveringen, financieringen, verzekeringen of andere sectoren verbonden met de vastgoedsector (wanneer u het vakje “Ik wens digitale berichten te ontvangen van partners die gekozen zijn door Immoweb over hun vastgoedproducten en -diensten en hun evenementen” hebt aangevinkt);
  • Om telefonisch contact met u op te nemen om u op de hoogte te houden van producten en diensten die u zouden kunnen interesseren (wanneer u het vakje “Ik mag telefonisch gecontacteerd worden over producten en diensten aangeboden door Immoweb ” hebt aangevinkt);
  • Rechtvaardiging:
    • Uw toestemming.
  • Bewaartermijn:
    • Nadat u ons uw toestemming verleend hebt, staat het u vrij te allen tijde deze toestemming in te trekken. Al onze boodschappen bevatten een link om u uit te schrijven. U kunt ook de nodige vakjes uitvinken in uw Immoweb-profiel. Wanneer u via deze weg problemen ondervindt, kunt u uw aanvraag richten aan het e-mailadres privacy@immoweb.be.

Het is mogelijk dat Immoweb uw gegevens deelt met een beperkt aantal derden-partners. Dat gebeurt enkel wanneer deze gegevens gedeeld moeten worden om een van de volgende redenen:

  • Beheer van de gegevensbank;
  • Om ons helpen bij het uitvoeren van marketingacties, wedstrijden, opiniepeilingen of evenementen (onderaannemers);
  • Op verzoek van de overheid of van de politiediensten in het kader van acties in toepassing van de wet;
  • Om lichamelijke of financiële schade te voorkomen of in het kader van een onderzoek naar vermeende of daadwerkelijke fraude of naar illegale activiteiten.
  • Toegang tot en rechtzetting van gegevens:
  •  U kunt toegang krijgen tot uw gegevens of ons vragen ze op verzoek te verwijderen (zie punt 7.).
Begin van de pagina

3.2. Banneradvertenties

Zoals de meeste internetsites delen wij automatisch een aantal gegevens mee aan onze reclameregie (Produpress Advertising). Het betreft evenwel gegevens die u nooit kunnen identificeren of waarmee u kunt gecontacteerd worden. Dat zijn de volgende gegevens:

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
  • De ligging van het onroerend goed;
  • De waarde van het onroerend goed;
  • Het type onroerend goed;
  • Het transactietype (aankoop/verkoop/huur);
  • Aantal kamers;
  • Taalkeuze op de internetsite of in de app;
  • Voorkeuren qua decoratie en inrichting;
  • Financierings-, krediet- of verzekeringsbehoefte;
  • Overige beschrijvende criteria zoals wijze van verwarming, te renoveren pand, type keuken, ...

Met deze gegevens kan Produpress Advertising de banneradvertenties die op onze internetsites en apps verschijnen aan uw persoonlijk profiel aanpassen. Dat gebeurt via de plaatsing van cookies. Indien u deze gepersonaliseerde banners niet wenst te zien, kunt u op elk moment de cookies van derden verwijderen. 

Begin van de pagina

4. VERWERKING VAN GEGEVENS SPECIFIEK VOOR DE INTERNETSITE

4.1. Beheer en beveiliging van de internetsite

Wij verzamelen bepaalde gegevens om het juiste beheer van onze sites en toepassingen te verzekeren, om fraude en kwaadwillig gedrag te voorkomen en om statistieken over het gebruik hiervan op te stellen. Deze informatie stelt ons ook in staat om u persoonlijk op de hoogte te houden van wijzigingen aan onze sites en applicaties om de kwaliteit en/of veiligheid te verbeteren.

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
    • Uw IP-adres wanneer u toegang krijgt tot de internetsite;
    • Uw gebruikersidentificatie bij Immoweb wanneer u ingelogd bent op uw “Mijn Immoweb”-account;
    • Uw surfgedrag op de internetsite (bezochte pagina's, uren, gevolgde links);
    • Het type computer en de browser waarmee u zich toegang verschaft tot onze diensten;
    • E-mails die u vanop de internetsite of vanuit onze app verstuurt.
  • Doeleinden:
    • Beheer van de beveiliging van de internetsite;
    • Fraude en kwaadaardige acties voorkomen; 
    • Statistieken opmaken over de bezoekfrequentie van de verschillende rubrieken van onze internetsites en apps en deze verbeteren;
    • U op de hoogte te houden van belangrijke wijzigingen aan onze internetsites en apps, of aan de dienstverlening van Immoweb;
    • Om het technische beheer van onze internetsites en apps te verzorgen.
  • Rechtvaardiging:
    • Veiligheid (wettelijke verplichting van de GDPR-verordening);
    • Legitiem belang van Immoweb (beheer, statistieken).
  • Bewaartermijn:
    • Deze gegevens worden gedurende 12 maanden bewaard.
Begin van de pagina

4.2. Doorgifte van uw gegevens naar het buitenland:

Sommige van uw gegevens kunnen doorgegeven worden naar servers die zich bevinden in een ander land dan dat waar uw verblijfplaats is gevestigd of aan derden die deze gegevens in onze naam en volgens onze instructies kunnen (laten) verwerken in het buitenland, zodat wij u onze dienstverlening kunnen verzekeren. Door uw gegevens aan Immoweb mee te delen, en meer bepaald door het gebruik van een van onze internetsites of van een van onze apps, aanvaardt u dat wij deze gegevens doorgeven aan het buitenland, vaak in het kader van de overeenkomst die wij samen hebben. Wij handelen in overeenstemming met de voorwaarden van dit Privacybeleid, van de Privacywet en van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679).

Begin van de pagina

4.3. Tracking, opvolging en segmentering

Om de relevantie te verbeteren van de diensten die wij aanbieden, linken wij bepaalde gegevens om te vermijden dat wij u berichten sturen die voor u geen belang hebben.

  • Verzamelde en verwerkte gegevens:
    • Uw IP-adres wanneer u toegang krijgt tot de internetsite;
    • Uw gebruikersidentificatie bij Immoweb wanneer u ingelogd bent op uw account “Mijn Immoweb”;
    • Uw surfgedrag op de internetsite (bezochte pagina's, uren, gevolgde links);
    • Het type computer en de browser waarmee u zich toegang verschaft tot onze diensten;
    • E-mails die u vanop de internetsite of vanuit onze app verstuurt.
  • Doeleinden:
    • Deze gegevens worden gebruikt om de juistheid van onze digitale berichten waarop u bent ingeschreven te verbeteren. Nadat ze geanonimiseerd zijn, kunnen deze gegevens tevens gebruikt worden voor de opmaak van statistieken.
  • Rechtvaardiging:
    • De verbetering van onze dienstverlening en de juistheid van onze berichten.
  • Bewaartermijn:
    • Niet-geanonimiseerde gegevens worden bewaard zolang de toestemming (opt-in) voor een of meerdere digitale berichten van Immoweb actief is.
Begin van de pagina

4.4. Gegevens die wij automatisch verkrijgen: de "Cookies"

Overige gegevens die u betreffen worden ons automatisch bezorgd via cookies of andere technologieën die persoonsgegevens kunnen verzamelen of bewaren.

Cookies zijn kleine bestanden die door onze servers gestuurd worden naar en geplaatst worden op de harde schijf van uw computer. Zij worden gebruikt om uw persoonsgegevens op te slaan, en ook niet-persoonlijke gegevens betreffende uw surfgedrag op onze internetsite.  Cookies kunnen permanent aanwezig zijn (en blijven ook zonder dat u ingelogd bent op onze internetsites of apps, om ze bij een later bezoek opnieuw te gebruiken) of tijdelijk (en verdwijnen nadat u uitgelogd bent).

Wanneer u de eerste maal surft op de internetsites en apps van immoweb.be, wordt u op de hoogte gebracht van het bestaan van Immoweb-cookies en cookies van 'derden'. Door deze informatie te aanvaarden gaat u er uitdrukkelijk mee akkoord dat Immoweb en haar partners (derden) dergelijke cookies gebruiken. Bij uw volgende bezoeken worden deze automatisch geactiveerd en de gegevens kunnen afgelezen of opgeslagen worden op uw eigen computer.  

Begin van de pagina

4.4.1 Immoweb-cookies:

Deze cookies bevatten inlichtingen waartoe uitsluitend Immoweb en zijn medewerkers toegang hebben en dat alleen bij het surfen op onze internetsites en apps. Cookies laten u toe op een aangename wijze te surfen op onze digitale wereld. Zo vermijdt u bijvoorbeeld elke keer opnieuw te moeten aangeven in welke taal u wenst te surfen.

Met sommige cookies kunnen wij eveneens het dataverkeer en de gegevens op onze internetsites en apps analyseren om het aantal gebruikers van onze diensten te meten zodat we zeker over de nodige capaciteit beschikken om uw aanvragen aan te kunnen, maar tevens Immoweb te helpen bij het begrijpen van de manier van interactie van de gebruikers met onze diensten, zodat we deze kunnen verbeteren.

Zo houden wij via de cookies het volgende bij:

  • Uw taalkeuze
  • Uw login
  • Uw wachtwoord (dat wij 'niet-leesbaar' opslaan)
  • Uw voorkeuren qua decoratie en inrichting;
  • Uw financierings-, krediet- of verzekeringsbehoefte
  • Verschillende zoekcriteria zoals uw locatie, transactietype, gegevens van het onroerend goed, prijs, ...

Wat zijn 'verplichte' cookies?
Vanuit een beveiligingsoogpunt (met name om fraude en kwaadwilig gedrag te voorkomen),registreren wij ook automatisch uw TCP/IP-adres, de naam en de versie van uw browser en de laatst bezochte webpagina. U kunt de installatie ervan niet weigeren.

Begin van de pagina

4.4.2 Cookies van 'derden'

Onze onderneming kan tevens beroep doen op derden-dienstverleners (zoals: Google Analytics, Facebook, LinkedIn, enz.) om in zijn naam en voor zijn rekening de volgende handelingen uit te voeren:

- uw surfgewoontes te analyseren en de bezoekers van onze internetsites te beoordelen of u aangepaste producten en/of diensten aan te bieden
- uw interesses te analyseren en u aanbiedingen te sturen die aan uw verwachtingen voldoen
- u de mogelijkheid te bieden om de content van internetsites en apps van Immoweb op social media te delen met anderen (zoals de knop “Vind ik leuk” op Facebook).

In dat geval kunnen tevens onzichtbare pixels en cookies afkomstig van deze derden-dienstverleners gebruikt en opgeslagen worden. Bij de overdracht van de informatie die ontstaat met deze cookies, zorgen de parameters van deze cookies ervoor dat uw IP-adres geanonimiseerd wordt voor de geolokalisatie en voor het wordt opgeslagen. Onze dienstverleners gebruiken deze inlichtingen voor de hierboven vermelde doeleinden. Zij linken uw IP-adres geenszins met hun eigen gegevens.

U kunt de installatie van deze cookies weigeren door de instellingen van uw webbrowser aan te passen.

Cookies die op de gekende manier verzameld worden op de internetsite en de apps van Immoweb worden gedetailleerd via deze link. Deze lijst wordt regelmatig gecontroleerd en bijgewerkt. Het is echter mogelijk dat ondanks onze waakzaamheid, cookies geïnstalleerd door vertrouwde derden aan onze controle ontsnappen.
Indien dit zou voorvallen, verzoeken wij u ons in te lichten op het volgende e-mailadres: privacy@immoweb.be

Begin van de pagina

4.5 ADMINISTRATIEVE VERWERKING

Bepaalde gegevens moeten bewaard worden om te voldoen aan onze wettelijke, fiscale en administratieve verplichtingen. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om bewijsstukken als overeenkomsten, financiële en boekhoudkundige gegevens. Deze gegevens worden zo lang bewaard als de wet ons voorschrijft.

Begin van de pagina

5. Hoe beschermen wij de vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens?

Het nummer van de kredietkaart dat u ingeeft bij het plaatsen van een zoekertje op onze internetsite immoweb.be of onze mobiele app, wordt ons via Internet gecodeerd gecommuniceerd. Daarvoor gebruiken wij het onlinebetaalsysteem Ogone e-commerce® van de firma Absyss, dat inzake beveiliging zeer hoge standaards hanteert door het gebruik van SSL/SET-protocollen (Secure Sockets Layer, resp. Secure Electronic Transaction). Wij ontvangen geen kopie van deze gegevens. 

Andere persoonsgegevens ontvangen wij op een niet-beveiligde wijze. Wij hebben evenwel een privacy- en beveiligingsbeleid opgezet voor al onze partners.
Uw persoonlijke gegevens worden op de servers opgeslagen die, voor zover mogelijk, verhinderen:

  • de onbevoegde toegang tot of wijzigingen van uw gegevens,
  • het onrechtmatig gebruik of de verspreiding van uw gegevens
  • de onwettige vernietiging of het onopzettelijk verlies van uw gegevens.

Tot slot zijn onze medewerkers die toegang hebben tot uw gegevens verplicht daar strikt vertrouwelijk mee om te gaan.

Begin van de pagina

6. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

De verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens op de internetsite en de apps van Immoweb is de naamloze vennootschap Immoweb, (onderdeel van de groep Axel Springer Digital Classifieds), waarvan de maatschappelijke zetel in België gevestigd is aan de Generaal Dumonceaulaan 56 Bus 1 te 1190 Brussel.

Voor alle vragen over uw persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen aan het volgende adres: privacy@immoweb.be of te bellen, van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00u op het nummer +32.2.333.32.44 (Immoweb Customer Care service).

Begin van de pagina

7. Wanneer en hoe krijgt u toegang tot uw persoonsgegevens?

U kunt op elk moment uw persoonsgegevens inzien en wijzigen. Voor de website Immoweb.be en de mobiele applicatie gebeurt dit via de rubriek “Mijn Immoweb / Mijn account / Mijn profiel wijzigen”, met uw login en wachtwoord.

U kunt ook vragen dat wij u kosteloos uw persoonsgegevens toesturen of, geheel of gedeeltelijk, de verwerking van uw gegevens stopzetten. U kunt ons, eveneens kosteloos, verzoeken om al uw persoonsgegevens te verwijderen uit onze gegevensbank, met uitzondering van die gegevens die Immoweb verplicht moet bewaren in het kader van een wettelijke verplichting.

Voor alle hiervoor vermelde verzoeken volstaat het dat u uw vraag schriftelijk aan onze functionaris voor gegevensbescherming richt, samen met een bewijs van uw identiteit (bijvoorbeeld een kopie van uw identiteitskaart).
- hetzij per e-mail, op het adres privacy@immoweb.be;
- hetzij per brief aan het volgende adres:

Ter attentie van de Klantendienst van Immoweb
IMMOWEB N.V.
Generaal Dumonceaulaan 56/1
1190 Brussel (België)

Wij zullen dan al het nodige doen om zo snel mogelijk aan uw verzoek te voldoen.
Als u niet tevreden bent met ons antwoord, kunt u ook een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (voorheen de Privacycommissie).

Begin van de pagina

8. Toelichting inzake minderjarigen

Indien u minderjarig ben (leeftijd minder dan 18 jaar), is het u niet toegestaan onze internetsites te gebruiken en verzoeken wij u ons uw persoonsgegevens niet mee te delen.

Begin van de pagina

9. Bijkomende inlichtingen

Gelieve te noteren dat wij elke aansprakelijkheid afwijzen voor het privacybeleid van de internetsites waarnaar via een hyperlink wordt doorverwezen vanaf onze site.

Begin van de pagina