Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Artikel van het dossier : Mooie toiletten

Geleide bezoeken

Toiletten die gezien mogen worden!

De wc werd lange tijd over het hoofd gezien door de designers, maar nu niet meer. Dat bewijzen deze collecties.

 

1. Zwarte collecties

Bij Duravit worden tegenwoordig steeds meer zwarte collecties geproduceerd. Zwart staat voor exclusiviteit en elegantie, maakt het mogelijk interessante contrasten te realiseren en is eens wat anders dan het traditionele, eeuwige wit.

Toilet en bidet 'Vero' in zwart of wit en in klassieke rechthoekige vormen. Hangtoilet : 1.008 euro (excl. btw). Hangbidet: 659 euro (excl. btw). Alles van Duravit 

Info: www.duravit.be

 

 

Flaminia stelt twee modellen toiletten en bidets voor in het zwart (bestaan ook in het wit): ronde voor een minimalistisch effect en meer hoekig, een wat traditioneler vormentaal. 

Collecties Link Back to Wall en Niagara, prijs op aanvraag.

Inlichtingen: www.ceramicaflaminia.it

 

2. Poppy kleuren

Wit, zwart... ja maar, je houdt meer van kleur? Geen probleem, hoor. Volop inspiratie vind je in dit artikel

Wel, hier vind je je geluk in alle kleuren van de regenboog, van roze over rood tot chocoladebruin... ga gauw kijken op www.masalledebain.com.

 

 

 

Griffon van zijn kant blijft ons verbazen en trekt de Britse kaart voor zijn retro waterreservoirs. De Union Jack op je waterbak, 't is weer eens wat anders. Andere kleuren zijn geel, rood, groen, met stippen...

Ze worden vervaardigd in staal, koper en chroom. De Union Jack-uitvoering kost vanaf 230 euro.

Inlichtingen: www.griffon.fr

3. Donkere kleuren

In het toilet moet je je geborgen voelen, dus kies gerust voor donkere kleuren. Dit voorbeeld werd zelfs in het zwart geschilderd, met een witte muursticker van Ikea als opvallend accent. Denk eventueel ook aan een tijdschriftenrekje zodat de gasten kunnen beschikken over interessant leesvoer.

 

 

 

 

 

 

 

 


4. Aantrekkelijke accessoires

De lichtbeige betegelde muur komt mooi tot z’n recht dankzij de diepgrijze verf die de bewoners aanbrachten. Enkele accessoires - kaders met foto’s, een geurkaarsje, een al dan niet echte orchidee - zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer.

 

 

 

 

 

 

 

5. Ik hou(t) van u

 

 

Net zoals in alle andere kamers van de woning zorgt hout ook in de toiletruimte voor de nodige gezelligheid, warmte en rust. In dit voorbeeld lieten de bewoners een groot gedeelte van de muren met mooi eikenhout bezetten. Het knusse eindresultaat zorgt niet alleen voor een natuurlijke geur, maar gaat ook levenslang mee. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: redactie Actief WonenEn jij, wat denk jij ervan?

Deze artikels zullen je mogelijk ook interesseren.