Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Dossier

Praktisch advies

Immoweb Gids : Hoe koop je een woning in 7 stappen

 © 

Een huis of appartement kopen doe je niet iedere dag. Daarom is er nog geen reden tot paniek: Immoweb helpt je immers. Dankzij onze complete online gids ga je precies weten hoe een compleet budget op te stellen; de manier waarop je je aankoop gaat financieren vaststellen; hoe te onderhandelen over de vraagprijs en je hypotheek… En als de koop gesloten is, vertellen we je alles over de voornaamste verzekeringen en hoe je zonder stress verhuist. Klaar?

 

 

 

1. Moet je een woning kopen… of toch maar beter huren ?

 

Ben je beter met een huis of appartement te kopen, of is het toch beter te huren? Een nieuwbouwwoning kopen of een ouder huis en dat opknappen? Dat zijn de lastige vragen waarop verschillende antwoorden bestaan, afhankelijk van vele criteria. Immoweb somt de argumenten op waarmee je de beste keuze voor jouw situatie kan maken.


2. Hoe stel je het budget vast voor je woningaankoop?

 

Alvorens je je engageert voor de aankoop van een huis of appartement, moet je een budget opstellen, én ervoor zorgen dat dat compleet is. Hoe je dat doet? Immoweb overloopt alle financiële parameters waarmee je rekening moet houden, vóór en ná de aankoop. En vergeet de taksen en kosten niet, want ook die moeten betaald worden!

 


3. Hoe financier je het best de aankoop van je woning?

 

Wat is je terugbetalingscapaciteit, de looptijd van je lening, welk soort lening… enzovoort. Je vastgoedproject financieren op de best mogelijke wijze noodzaakt het vinden van antwoorden op vele, vele vragen. Immoweb somt de vragen op en leidt je naar de antwoorden.

 


4. Hoe vind je de woning van je dromen?

 

Je hebt je leningscapaciteit berekend en je hebt de beste financieringsformule voor jouw geval gevonden. Zo ver sta je dan al. Dan gaat het er nu om om je droomwoning te vinden, binnen je budget.

 


5. Hoe onderhandel je over de vraagprijs?

 

Om een geslaagde aankoop te doen, is het noodzakelijk dat je goed over de vraagprijs onderhandelt. Welke tactiek moet je daarbij volgen? Daar bestaat niet echt een handleiding voor maar er zijn wel heel wat trucs en tips die we je niet gaan onthouden.

 


6. Brand, inbraak… hoe moet je je nieuwe woning (goed) verzekeren?

 

Je vastgoeddroom neemt vaste vormen aan en binnenkort ga je je eigenaar mogen noemen. Dan wordt het hoog tijd om uit te kijken naar goede verzekeringen voor je aanwinst. Verzeker je tegen brand, diefstal en andere rampen. Volg de Immowebgids.

 


7. Verhuizen zonder stress in 7 stappen

 

Je hebt je huis gekocht? Dan wil je er nu zeker zo snel mogelijk intrekken. Je bereidt je verhuizing echter beter goed voor, het is niet voor niets dat verhuizen bijzonder hoog op de stress-toptien scoort. Reden te meer om ons utgebreide dossier daarover eens goed te bestuderen.


Andere praktische gidsen van Immoweb

 

« Hoe koop je een huis in 7 stappen» maakt deel uit van een gratis serie praktische gidsen, je vindt de titels ervan hieronder:

 


***

 

De 29 artikels in dit dossier

En jij, wat denk jij ervan?