Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer


Dossier

Vergelijking

Vijf venstervarianten

 © 

Van het klassieke vouwgordijn tot de allernieuwste 'all-in-one'-systemen: voor elke soort venster bestaat er een passende zonwering. Perfect, praktisch, elegant én esthetisch.

De vragen die je moet stellen

Welk type zonneblinden heb jij nodig? Maak een checklist en stel jezelf een aantal vragen. Wil je het zonlicht filteren, de ruimte intiemer maken, de warmte of kilte buitenhouden, UV-stralen vermijden of de muggen niet laten binnenvliegen? Afhankelijk van je wensen en noden kies je andere materialen en systemen.

Vervolgens heb je de keuze uit diverse stijlen, kleuren, stoffen, texturen en afwerkingen. Alles hangt ook af van de bouwstijl van je huis. Beschik je over klassieke ramen, draai- of kiepramen, ronde ramen of dakramen?

Jaloezieën van een slaapkamer mogen uiteraard minder licht doorlaten dan een gordijntje in de badkamer.

De ophangsystemen voor jaloezieën en de mechanismen die ze omhoog en omlaag laten, zijn intussen flink geëvolueerd. Er bestaan eindeloos veel mogelijkheden en opties. Gordijnen die je met de hand bedient, zijn meestal goedkoper dan elektrische exemplaren. Voor deze laatste heb je minimaal een budget van 350 euro nodig. Ook belangrijk: hoeveel ruimte is er boven het raam waar je de jaloezieën wil installeren? Niet elk ophangsysteem is immers overal bruikbaar.


En jij, wat denk jij ervan?

Deze artikels zullen je mogelijk ook interesseren.