Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Kopen

Zoek naar een artikel in "Kopen"

Actualiteit

De vijf frequentste fouten bij de aankoop van een huis

Een huis kopen is niet zo eenvoudig. Je moet er eerst een vinden dat aan je smaak beantwoordt. Eens dat gevonden beginnen de prijsonderhandelingen, waarna je op zoek gaat naar een hypothecair krediet. Het hele parcours is bezaaid met valkuilen die heel wat gevolgen kunnen hebben. Hier volgen de meest voorkomende valkuilen én hoe ze te vermijden.

Actualiteit

Grote bevolkingsaangroei zorgt voor boom vastgoedprijzen in onze steden

Als de inwonersaantallen in steden stijgen, dan stijgen de vastgoedprijzen vrolijk mee. Maar als dat op 10 jaar met maar liefst 152% is, zoals in Brussel, vergaat het lachen je als aspirant-koper snel.

Praktisch advies

Moet je een woning kopen… of toch maar beter huren ?

Is het beter een huis of appartement te kopen, of toch maar beter huren? Geen eenvoudige vraag, niet? Het antwoord hangt af vele criteria. Immoweb geeft je klaar en duidelijk alle parameters om de beste keuze te maken. De beste voor jóu.

Praktisch advies

Een nieuw huis bouwen of kopen... of een woning kopen en renoveren?

Hoe kies je tussen de bouw of eventueel aankoop van een nieuwbouwwoning, of de aankoop van een bestaande woning, al dan niet te renoveren? Immoweb onderzoekt alle beslissende elementen: budget, aankoopkosten, werken...

Praktisch advies

Koop je een huis of een appartement?

Hoe weet je nu of je een huis of een appartement moet (en kan) kopen? Immoweb helpt je bij deze vraag, we houden alle voor- en nadelen tegen het licht.

Praktisch advies

Hoe stel je het budget vast voor je woningaankoop?

Voor je je ertoe verbindt een huis of appartement te kopen, moet je eerst je budget vaststellen, én zien dat het compleet is. Hoe je dat doet? Immoweb overloopt met jou alle financiële parameters waarmee je rekening dient te houden: taksen, kosten, … álles inbegrepen.

Praktisch advies

Alles over de onroerende voorheffing

De onroerende voorheffing is een jaarlijke belasting die je als eigenaar dient te betalen op basis van het kadastrale inkomen van je woning. Hoe werkt het? En kan je het bedrag naar beneden krijgen? Immoweb vertelt je er meer over.

Praktisch advies

Hou rekening met premies en fiscale voordelen bij de aankoop van je huis

Je zou wel gek zijn als je de fiscale voordelen waarmee je je rentelast wat kan verlichten, niet zou optimaliseren. En dat is echt niet zo moeilijk. Immoweb helpt je op weg.

Praktisch advies

Hoe financier je het best de aankoop van je woning?

Je terugbetalingscapaciteit, de looptijd van je lening, soort van lening enzovoort… Je woningproject zo goed mogelijk financieren betekent dat je jezelf een reeks vragen moet stellen. Je krijgt van Immoweb de lijst… én we leiden je naar de antwoorden.