Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Muur en plafond

Zoek naar een artikel in "Muur en plafond"

Techniek

Houtskelet en akoestiek

De voordelen van houtskeletbouw zijn talrijk, wat hun groeiende succes de laatste jaren verklaart. De akoestische isolatie van dit soort constructie is echter meestal problematischer dan bij traditioneel metselwerk. Hét grote voordeel van hout als bouwmateriaal, zijn lage gewicht, werkt hier in zijn nadeel.

 

Goed om weten

Laat je adviseren in de SigmaStudio

De verffabrikant Sigma opende in Herent, vlak bij Leuven, de gloednieuwe SigmaStudio. Sigma is nog altijd een verfmerk voor de professionele schilder maar wil daarnaast ook consumenten verderhelpen op hun verfzoektocht.

Interview

Kleurencoach Katy Andrade geeft kleuradvies

Een ruimte verven lijkt een eenvoudige taak. Maar dat is de theorie, want het kleuren van de muren stopt niet bij... het in kleur zetten. Het advies van kleurendeskundige Katy Andrade (De Keyn) is dus zeer welkom.

Doe-het-zelf

Zelf je muren verven?

Alles wat je moet weten om je binnenmuren beter te verven: het geschikte materiaal, de verschillende stadia van de uitvoering en als bonus: tips van de pro.

Actualiteit

It’s Magic !

Heb je zin in een ander interieur of wil je de gevel van je huis in een nieuw jasje stoppen? Mag het origineel zijn, maar weet je niet goed wat en ga je dan veiligheidshalve maar weer op zeker spelen en een standaard- of modekleurtje gebruiken?

Boeken

Boek Farrow & Ball toont 16 interieurs

Het boek “Farrow & Ball Living with Colour” van de verf- en behangspecialist Farrow & Ball toont 16 interieurs met behang en/of verf van de Britse fabrikant. Hun stijlkenmerk: diepe, doorgaans verwassen tinten en een fluweelzachte look.

Voor - na

Slaapkamer in het groen

De basiskleur van de slaapkamer vinden we in heel wat nuances terug, en dat geldt zowel voor de verschillende gebruikte verven als voor de meubels en decoratieve hebbedingen : hout en frisse lentekleuren zijn duidelijk goede maatjes.

Voor - na

Kinderkamer met Aziatische accenten

De vroegere ouderlijke slaapkamer is nu het domein van een charmante jonge juffrouw, waar wit en paars voor sereniteit et zachtheid zorgen.

Product

Tweekleurige schroten

Sinaï, Khasgar, Arguin, Kalahari, Acier en Etain. FP Bois zocht voor de nieuwe kleuren van zijn schroten - Verniland duo color gedoopt - inspiratie in de woestijn.