Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Vloeren

Zoek naar een artikel in "Vloeren"

Ecologie

Oléobois: ecologische onderhoudsproducten voor hout

“Waartoe dient het gezond en natuurlijk materiaal te gebruiken, wanneer het onderhoud geen rekening houdt met de menselijke gezondheid of het milieu?” Die paradox heeft de firma Oléobois ertoe aangezet een gamma natuurlijke onderhoudsproducten voor hout te ontwikkelen.

Boeken

Welkom op de bouwplaats

De ouders van Tim gaan een huis bouwen en oom Hannes die architect is, maakt het ontwerp. Tim vindt het spannend, want hij mag elke dag na school komen kijken op de werf. In het informatieve boek ‘Welkom op de bouwplaats’ legt Rolf Toyka uit hoe een huis gebouwd wordt.

Praktisch advies

Hoe verwijder je vlekken op een houten vloer?

Een glas limonade dat op de grond valt, de hond die in een hoekje plast … kleine ongelukken zijn snel gebeurd. Maar hoe verwijder je vlekken op je parket?

Product

Vloer Marmoleum Oxyd

Lijnolie, houtmeel, hars, jute, kalksteen en pigmenten. Dat zijn de ingrediënten van Marmoleum Oxyd created by Claudy Jongstra, de nieuwste collectie vloerbekleding van Forbo Flooring.

Goed om weten

De binnenafwerking: kwaliteit heeft zijn prijs

De ruwbouw is klaar, je huis winddicht, de leidingen gelegd. Dan komt nu de afwerking: pleisterwerk, vloer, binnenschrijnwerk en de keuken.

Product

Floor in a box, een vinylvloer in een kleine doos

Vinyl is niet duur, gemakkelijk te plaatsen en nu ook eenvoudig te vervoeren dankzij het Floor-in-a-boxsysteem van vloerbekledingsspecialist Tarkett. Een compacte doos van 20 cm³ weegt 3,5 kg en bevat 2m² vinyl. Zo bereken je heel snel hoeveel dozen je nodig hebt.

Doe-het-zelf

Laminaatvloer leggen stap voor stap

Laminaatvloer is gemakkelijk schoon te maken, onderhoudsvrij, kleurecht, én je kan hem ook zelf leggen. Een laminaatvloer is een typisch doe-het-zelfproduct: ongeveer 60% van de eigenaars waagt het erop. Met deze handleiding in 6 stappen lukt het je zeker ook.

Doe-het-zelf

Hoe onderhoud je laminaat?

Laminaatvloer vraagt weinig onderhoud. Welke kuisproducten heb je nodig en wat moet je doen bij een vlekken en krassen?

Doe-het-zelf

Laminaatvloer leggen: 10 tips van een vakman

Theo Van Nieuwenhuyse is al diverse decennia lang dé plaatsingsspecialist van Quick-Step. Aan wie konden we beter de vakman-plaatsingstips vragen dan aan hem? Hier komen ze.

Afwerking

Behandel je parket met olie voor een natuurlijk uitzicht

Wil je de vloer beschermen tegen krassen, vlekken en water en het warm uitzicht van het hout behouden? Behandel dan de vloer met olie. Een woordje uitleg over enkele producten, de behandeling en het onderhoud.