De verschillende financiële instellingen in België

Bereken hier je hypothecaire lening in enkele kliks

AG INSURANCE

AG Insurance is een Belgische verzekeringsonderneming die in 1824 werd opgericht. Het is een dochteronderneming van de internationale verzekeringsgroep Ageas. AG Insurance legt zich vooral toe op verzekeringen, pensioenen en vastgoedleningen. De maatschappij heeft meer dan 2,5 miljoen klanten over heel België, zowel particulieren als zelfstandigen.

ALLIANZ

Allianz is een verzekeringsgroep die in 1890 werd opgericht in Berlijn, en verzekeringsdiensten aanbiedt zoals de brandverzekering, de verzekering ongevallen en diverse risico’s en levensverzekeringen. De groep richt zicht tot particulieren, zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen. Allianz Benelux telt meer dan 1.000 medewerkers en is een dochteronderneming van Allianz, de wereldleider in verzekeringen en vermogensbeheer. Ze biedt auto-, woning- en schuldsaldoverzekeringen aan, evenals gezinsverzekeringen (ongevallen in het privéleven, familiale verzekering, overlijdensverzekering), reisverzekeringen enz. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor spaar- en beleggingsdiensten, leningen - vooral hypothecaire kredieten - en bouw- en renovatieleningen.

ARGENTA

Argenta is een Belgische bank die in 1956 werd opgericht, met maatschappelijke zetel in Antwerpen. Ze biedt verschillende betaaldiensten aan (zichtrekening, debet- en kredietkaart, enz.), evenals spaarproducten (spaarrekening, termijndeposito, pensioensparen), beleggingen (beleggingsfondsen), leningen (woonkrediet, autolening, renovatielening, fietslening, persoonlijke lening) en verzekeringen (levens-, familiale, brand- en autoverzekering). Argenta, dat zijn meer dan 1,75 miljoen klanten in België en Nederland, ruim 29,8 miljard euro aan kredieten toegekend aan gezinnen en particulieren, 467 kantoren in België en 2.575 medewerkers in België, Nederland en Luxemburg.

AXA BANK

AXA Bank Belgium is een dochteronderneming van de AXA Groep. Dat is een bank- en verzekeringsgroep die via 160.000 medewerkers in 62 landen zijn diensten aanbiedt aan meer dan 100 miljoen klanten. In België is AXA Bank de zesde grootste bank naar balanstotaal en neemt ze een belangrijke positie in op de markt van de woonkredieten. Ze biedt diensten aan zoals zichtrekeningen, kredietkaarten, leningen (voor uw woning, uw voertuig of andere projecten), spaarformules (voor uw pensioen, flexibel of met een vast rendement), beleggingsplannen en verzekeringsdiensten voor particulieren, ondernemingen en overheidsdiensten.

BANK J.VAN BREDA & C°

Bank J. Van Breda & C° is een gespecialiseerde adviesbank die zich specifiek tot ondernemers en vrije beroepen richt. Ze werd in 1930 opgericht. De bank begeleidt u bij de opbouw, het beheer en de bescherming van uw vermogen. Ze telt 41 kantoren en ongeveer 500 werknemers in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Klanten vinden er een ruim gamma aan financiële producten en diensten voor courante verrichtingen (zichtrekeningen, reserverekeningen, debet- en kredietkaarten, enz.) sparen en beleggen (depositorekening, beleggingsfonds, beleggingsverzekering, enz.) en kredieten (investeringskredieten, kredieten voor voorafbetaling van belastingen, hypothecaire kredieten met vaste en variabele rentevoet, enz.).

BANQUE CPH

Banque CPH is een Belgische bank die in 1930 werd opgericht, met maatschappelijke zetel in Doornik. Ze heeft meer dan 29 kantoren in het Waals Gewest, hoofdzakelijk in Nijvel, Waver, Namen en de provincie Henegouwen. Deze coöperatieve bank telt ongeveer 220 medewerkers en profileert zich als een lokale bank die dicht bij de mensen staat. Ze biedt betaaldiensten, spaarformules en kredieten (auto, woning, enz.) aan.

BELFIUS

Belfius is een Belgische bank-verzekeraar die tot 2012 bekend was onder de naam Dexia en in België meer dan 3,5 miljoen klanten heeft. Het is de nummer 4 in de sector Corporate en Commercial Banking. In de overheidssector neemt de bank met 12.000 klanten de eerste plaats in. Belfius beschikt in België over meer dan 642 kantoren en biedt betaalproducten en -diensten aan (betaalrekeningen, kredietkaarten, enz.), evenals spaar- en beleggingsproducten, leningen (voor voertuigen, vastgoed, enz.) en verzekeringsdiensten (voor voertuigen, woning, gezin, reizen, enz.).

BEOBANK

Beobank is een Belgische dochteronderneming van de groep Crédit Mutuel Nord Europe. Ze biedt een brede waaier aan financiële producten en diensten aan: zichtrekeningen, debet- en kredietkaarten, spaarrekeningen, kredieten (projecten, voertuig, woning), evenals beleggingsformules. Beobank, dat zijn ruim 450.000 klanten, 192 kantoren en meer dan 1.100 medewerkers.

BNP PARIBAS FORTIS

BNP Paribas Fortis maakt sinds 2009 deel uit van de groep BNP. De bank biedt op de Belgische markt een volledig assortiment financiële diensten aan voor particulieren, zelfstandigen, professionelen en kmo’s. Ze neemt de eerste plaats in op de Belgische markt van hypothecaire kredieten. BNP Paribas Fortis telt meer dan 17.500 medewerkers in België. Haar aanbod omvat spaarproducten en -diensten (pensioensparen, sparen voor een woning, enz.), beleggingen, verzekeringen (woon-, familiale, voertuigverzekering, enz.), bijstandsproducten en leningen (woonkredieten, voertuigfinanciering, persoonlijke lening, enz.).

BPOST BANK

Bpost bank werd in 1995 opgericht. BNP Paribas en bpost hebben elk 50% van deze autonome Belgische bank in handen. In België worden haar diensten verdeeld door 660 postkantoren, maar de bank is ook online beschikbaar. Ze telt meer dan 1.000.000 klanten in heel België. Haar diensten omvatten onder meer het beheer van rekeningen en spaar- en beleggingsproducten. In 2016 lanceerde bpost bank zich op de markt van de hypothecaire kredieten, samen met haar dochteronderneming Krefima, die u terugvindt in 68 kantoren in België.

CKV

CKV (Centrale Kredietverlening) is een onafhankelijke Belgische bank die in 1956 werd opgericht. Ze biedt spaarproducten, consumentenkredieten en hypothecaire kredieten aan. Via CKV beschikt u over een netwerk van spaarbankagenten en zelfstandige makelaars. De bank biedt verschillende formules hypothecaire leningen aan zoals termijnkredieten, comfortkredieten en golden-bulletkredieten. Alle kredieten worden voor privé- of professionele doeleinden aangeboden met het oog op renovaties, herfinanciering, investeringen, grote aankopen, enz.

CREAFIN

Creafin is een Belgische kredietmaatschappij die in 2012 volledig onafhankelijk geworden is. Voorheen was Creafin een dochteronderneming van de Nederlandse bank DSB Bank. Ze is gespecialiseerd in hypothecair krediet voor particulieren en beschikt over een groot netwerk van een honderdtal onafhankelijke makelaars in hypothecair krediet. Creafin biedt verschillende hypothecaire kredieten aan: CreaBase (hypothecaire lening met vaste maandelijkse afbetalingen), CreaSafe (hypothecair krediet voor mensen met financiële moeilijkheden) en CreaFix (hypothecair krediet op vaste termijn). Deze verschillende kredieten bieden gepersonaliseerde formules aan met vaste en variabele rentevoeten.

CREDIMO

Credimo is een krediet- en verzekeringsmaatschappij die in 1936 werd opgericht. Ze telt 1.000 makelaars, ruim 50.000 medewerkers en meer dan 130.000 klanten. Credimo richt zich tot particulieren, kmo’s en zelfstandigen met hypothecaire kredieten en spaar- en beleggingsverzekeringen.

CREDIT FONCIER

Crédit Foncier maakt deel uit van de groep BPCE (Banque Populaire et Caisse d’Epargne) die in 1852 opgericht werd, de tweede grootste bankgroep in Frankrijk. Deze groep beschikt over 150.000 medewerkers voor 30 miljoen klanten waaronder 9 miljoen vennootschappen. BPCE biedt zijn klanten een volledig assortiment financiële producten en diensten aan op het vlak van sparen, beleggen, cashmanagement, verzekeringen, investeringen en financiering. Crédit Foncier Belgique is een kredietmaatschappij gespecialiseerd in hypothecaire kredieten voor particulieren. Deze instelling biedt verschillende diensten aan voor vastgoedprojecten, zoals hypothecaire kredieten, herfinanciering van hypothecaire leningen, de aankoop van immobiliën, enz.

CRELAN

Crelan is een Belgische coöperatieve bank die in 1937 opgericht werd door de Belgische staat. Particulieren, zelfstandigen en ondernemingen vinden er een brede waaier aan bank- en verzekeringsproducten. De bank biedt betaaldiensten aan (zichtrekeningen, kredietkaarten, self banking), leningen (woonkrediet, autolening en persoonlijke lening), spaar- en beleggingsproducten (spaarrekeningen, pensioensparen, beleggingsformules) en verzekeringen (woning-, auto-, familiale en levensverzekering). Crelan beschikt over 633 kantoren in België, 2.859 medewerkers en 919.887 klanten. De bank vertegenwoordigde in 2018 ongeveer 16.593,86 miljoen euro aan kredieten aan klanten.

DE GEWESTELIJKE MAATSCHAPPIJ VOOR HUISVESTINGSKREDIET

De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvestingskrediet (GMHK NV) is een dochteronderneming van de groep Patronale Life. Ze kent sociale kredieten toe aan gezinnen met een laag inkomen in het Brussels Gewest. Het zijn leningen met een vaste rentevoet voor mensen die op basis van hun financiële middelen geen krediet vinden op de privémarkt. In dit geval volgen de rentevoeten de schommelingen op de financiële markt niet.

DEMETRIS

Demetris is een makelaar en een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis. Het is een kredietmaatschappij gespecialiseerd in hypothecaire kredieten. Ze verdeelt de hypothecaire kredieten van BNP Paribas Fortis via een netwerk van 900 kantoren. De 3 commerciële centra bevinden zich in Namen, Groot-Bijgaarden en Lummen. Een typisch product dat Demetris verdeelt, is het ‘Soepel Woonkrediet’.

DVV verzekeringen

DVV verzekeringen werd in 1929 opgericht en heeft meer dan 300 kantoren in België. Het product- en dienstenaanbod omvat verzekeringen, spaar- en beleggingsformules en kredieten voor particulieren, zelfstandigen en kmo’s.

EB-LEASE

EB-lease werd in 1983 opgericht en is een dochteronderneming van Europabank, die deel uitmaakt van de Crelan Groep. Ze verleent leasing- en rentingdiensten aan ondernemingen, zelfstandigen en handelaars, maar ook hypothecaire kredieten aan particulieren, zelfstandigen, handelaars en ondernemingen. Vivium heeft ruim 340 medewerkers en meer dan 45 kantoren in heel België.

EIGEN HEERD

Eigen Heerd is een kredietmaatschappij die zich toelegt op het sociaal woonkrediet in Vlaanderen. Ze biedt hypothecaire leningen met vaste rentevoet aan voor mensen met de laagste inkomens die moeite ondervinden om leningen te vinden op de reguliere markt. Sinds 2016 werkt Eigen Heerd met HypoSmart bvba als krediet- en verzekeringsmakelaar.

ELANTIS

Elantis werd in 1851 opgericht en is momenteel een dochteronderneming van Belfius Verzekeringen. Het is een online kredietmaatschappij die verschillende producten en diensten aanbiedt op het vlak van hypothecaire en consumentenkredieten. Voorbeelden van financiële producten van Elantis zijn de lening op afbetaling, de persoonlijke lening, de renovatielening, het consumentenkrediet, de autofinanciering, het hypothecair krediet, het woonkrediet, het brugkrediet en de lening notariskosten.

FEDERALE VERZEKERING

Federale Verzekering is een Belgische coöperatieve en onderlinge verzekeringsmaatschappij die in 1911 werd opgericht. Met meer dan 1.000 medewerkers biedt ze in heel België diensten aan voor particulieren, zelfstandigen en ondernemers. Voor particulieren gaat het om verzekeringen, spaarproducten, beleggingen en hypothecaire kredieten. Ondernemingen en zelfstandigen kunnen bij Federale Verzekering terecht voor oplossingen tegen commerciële en beleggingsrisico’s. Voor de bouwsector ten slotte zijn formules beschikbaar om alle bouwrisico’s te verzekeren (bijvoorbeeld: verzekering van de risico’s op de werf).

FINTRO

Fintro maakt deel uit van de groep BNP Paribas en beschikt in België over een distributienetwerk van ongeveer 300 zelfstandige bankkantoren en meer dan 1.000 werknemers. Deze bank richt zich in de eerste plaats tot particulieren, maar ook tot zelfstandigen en kleine en middelgroten ondernemingen op de Belgische markt. Fintro biedt enkel bankproducten van BNP Paribas Fortis aan, met een volledig assortiment financiële producten en diensten zoals zichtrekeningen, spaarrekeningen, kredietkaarten, bankkaarten, beleggingen en kredietdiensten, onder meer voertuigfinanciering, persoonlijke leningen en hypothecair kredieten.

HELLO BANK!

Hello Bank! is de online bank van BNP Paribas Fortis, die in 2013 werd opgericht. Ze is actief in Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk. Bij Hello Bank! vindt de klant verschillende financiële producten en diensten zoals zichtrekeningen, bankkaarten, spaarrekeningen, kredieten (woonkrediet, consumentenkrediet, autolening), verzekeringen (auto, woning, mobiele toestellen, leven) en beleggingsfondsen.

HYPOTHEEK.WINKEL

Hypotheek.winkel is een makelaarsnetwerk dat advies geeft over leningen. Het team vergelijkt voor u de leningen van 25 banken, verzorgt de administratieve formaliteiten en geeft u advies in verband met hypotheken. Hypotheek.winkel vergelijkt de verschillende tarieven op de markt en helpt u zo met kennis van zaken een keuze te maken.

IMMOTHEKER FINOTHEKER

Immotheker Finotheker is een Belgisch netwerk van makelaars dat in 1995 werd opgericht. Enkele cijfers: meer dan 70 miljoen euro aan belegd kapitaal, ruim 150 medewerkers, 85 kantoren, 220.000 persoonlijke adviezen en meer dan 10 miljard euro aan woonkredieten. Het netwerk stelt u een hypothecair krediet voor en helpt u uw budget te plannen, vooral op het vlak van sparen.

ING

ING België is een dochteronderneming van ING Groep, de Nederlandse moederonderneming. ING België biedt al haar klanten een ruime waaier aan financiële producten en diensten aan via diverse distributiekanalen (internet, telefoon, face to face). De bank richt zich tot alle klantsegmenten: retail en private banking, kmo’s, instellingen en grote ondernemingen. Klanten kunnen bij ING terecht voor meerdere types producten zoals rekeningen en kredietkaarten, spaaroplossingen, verschillende verzekeringen en tot slot kredieten (autolening, renovatielening, hypothecaire lening, enz.). Op het vlak van hypothecaire kredieten is ING een van de marktleiders in België, samen met BNP Paribas Fortis, KBC en Belfius.

KBC

KBC is de tweede grootste bank-verzekeraar van België. In Vlaanderen heet de bank KBC, in Brussel KBC Brussels en in Wallonië CBC. Ze biedt een groot aantal financiële diensten en producten aan zoals kredietkaarten, consumentenkredieten en hypothecaire leningen. Om de goede keuze te maken voor uw hypothecaire lening, stelt KBC een online simulatie of een persoonlijk onderhoud voor. Op het vlak van hypothecaire leningen behoort de bank tot de top 4 in België (samen met BNP Paribas Fortis, ING en Belfius). In 2018 bedroeg het marktaandeel van KBC 20% voor de traditionele bankproducten, 32% voor de beleggingsfondsen, 13% voor de levensverzekeringen en 9% voor de schadeverzekeringen. De bank telt meer dan 3,5 miljoen klanten en is vooral actief in België, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Bulgarije en Ierland.

KEYTRADE BANK

Keytrade Bank biedt sinds 1998 een online beleggingssite aan, de eerste in België, en is marktleider in online trading. Vandaag maakt de bank deel uit van de groep Crédit Mutuel Arkéa. Keytrade Bank telt ruim 200.000 klanten en 136 werknemers. Haar financieel aanbod omvat producten en diensten voor courante verrichtingen (spaarrekening, bankkaarten, enz.), leningen (KeyHome, het online hypothecair krediet), beleggingen en trading.

KREDIET VOOR SOCIALE WONINGEN

Krediet voor Sociale Woningen is een kredietmaatschappij die in 1893 werd opgericht, met vestigingen in Brussel en Mechelen. Ze is actief in Vlaanderen en in Brussel en biedt sociale hypothecaire leningen aan tegen speciale voorwaarden. Dankzij deze formule kunt u 100% van de waarde of aankoopprijs van uw woning lenen.

KREFIMA

Krefima is een Belgische dochteronderneming van bpost bank, die in 1956 werd opgericht. Ze werkt met 250 makelaars in België en heeft meer dan 60 jaar ervaring. Als autonome kredietmaatschappij biedt Krefima persoonlijke en hypothecaire leningen aan voor particulieren, zelfstandigen en kmo’s.

NAGELMACKERS

Na de overname door de Chinese verzekeringsgroep Anbang Insurance Group in 2015 verandert de bank Delta Lloyd van naam en wordt ze Bank Nagelmackers. Ze werd in 1747 opgericht en is zo de oudste bank van België. Met meer dan 100 kantoren en ruim 800 werknemers in heel België begeleidt ze u bij de opbouw, het beheer en de bescherming van uw vermogen. Het aanbod aan financiële diensten omvat verzekeringen (auto, huispersoneel, familiale, woning/brand, rechtsbijstand), leningen (hypothecair krediet, lening voor uw voertuig, lening voor andere projecten), spaarproducten (spaarrekeningen, spaarplannen en fiscaal sparen), beleggingen en courante verrichtingen (debet- en kredietkaarten, online en mobiel bankieren, enz.).

ONESTO

Onesto bestaat al bijna 125 jaar en is gespecialiseerd in leningen op maat van uw woonproject. Momenteel bestaat de groep uit meer dan 30 kredietmaatschappijen. Onesto levert zijn diensten aan mensen die hun eigendom willen kopen, renoveren of behouden.

ONS EIGEN HUIS

Ons Eigen Huis is een kredietmaatschappij die sociale leningen aanbiedt voor de aankoop, bouw en renovatie van bescheiden huizen en appartementen. Ze werd in 1893 opgericht en staat onder waarborg van de Vlaamse regering. De maatschappij heeft duizenden sociale hypothecaire leningen toegekend in de provincie Limburg.

PATRONALE LIFE

PATRONALE LIFE is een verzekeringsonderneming die in 1926 werd opgericht en voor 50% in handen is van Nieuwpoortsparkeren NV. Ze verleent haar kredietdiensten rechtstreeks aan particulieren en ondernemingen, maar ook via verschillende dochterondernemingen zoals: de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvestingskrediet (GMHK), HypoConnect NV, Eigen Huis NV en Eigen Heerd is Goud Weerd NV. Ze biedt levensverzekeringen en hypothecaire kredieten aan.

RECORD CREDITS

Record Credits is een verzekeringsmaatschappij en een dochteronderneming van de groep ING België. Ze biedt een brede waaier aan financiële producten en diensten aan, waaronder hypothecaire kredieten en consumentenkredieten. Record Credits richt zich zowel tot particulieren als zelfstandigen. De onderneming werkt samen met 650 onafhankelijke kredietmakelaars met het oog op een gepersonaliseerde dienstverlening.

TRIODOS BANK

Triodos Bank werd in 1980 opgericht in Nederland. In 1993 opende de eerste Belgische Triodos Bank haar deuren. Ze biedt betaal-, beleggings-, spaar- en vermogensbeheerdiensten aan en helpt bij de financiering van woning of activiteit. Het aantal klanten in België bedraagt 78.000. Triodos Bank moedigt hypothecaire leningen aan voor energiezuinige en duurzame bouw- en renovatieprojecten. De kredieten zijn gebaseerd op het volgende principe: hoe energiezuiniger uw woning, hoe gunstiger de rente van uw krediet.

VDK BANK

VDK Bank werd in 1926 opgericht in Gent. U kunt er terecht voor een brede waaier aan financiële producten zoals leningen (hypothecaire en autoleningen, leningen op afbetaling), betalingen, spaar- en beleggingsproducten en verzekeringen. De maatschappelijke zetel bevindt zich in Gent en er zijn 75 kantoren verspreid over Vlaanderen. De bank biedt haar producten en diensten aan meer dan 145.000 klanten aan.

VIVIUM

Vivium is een financiële instelling en dochteronderneming van de Belgische verzekeringsgroep P&V. Ze biedt naast verzekeringsdiensten ook hypothecaire leningen aan voor professionelen en particulieren. Vivium werkt samen met een duizendtal onafhankelijke makelaars en telt meer dan 700.000 klanten in heel België.

VLAAMS SOCIAAL WOONKREDIET

Vlaams Sociaal Woonkrediet is een hypotheekmaatschappij die gespecialiseerd is in sociale kredieten. Ze ontvangt geen overheidssubsidies. Deze maatschappij heeft tot doel hypothecaire kredieten aan te bieden aan gezinnen die zich geen traditionele hypothecaire lening kunnen veroorloven. Vlaams Sociaal Woonkrediet werkt met onafhankelijke kredietmakelaars en kredietverstrekkers.

VLAAMS WONINGFONDS

Vlaams Woningfonds biedt hypothecaire leningen aan voor de aankoop, het behoud en/of de renovatie van een huis of appartement, evenals huurwaarborgleningen. De hypothecaire leningen zijn bedoeld voor gezinnen die zich geen traditionele hypothecaire lening kunnen veroorloven.

WONINGFONDS

Het Woningfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een coöperatieve vennootschap die sinds 1989 bestaat. Met de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vervult het Woningfonds een openbare opdracht en kent het zo hypothecaire leningen toe aan gezinnen met een laag of middelgroot inkomen, evenals leningen voor bouw- en renovatiewerken, huurhulp of gewestelijke leningen voor de samenstelling van een huurwaarborg.

Een fout gezien? Je wenst een aanpassing door te geven? Stuur ons een e-mail en we passen onze pagina onmiddellijk aan.