Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Artikel van het dossier : Immoweb-gids : Verhuizen zonder stress in 7 stappen

Praktisch advies

Hier is je 'to do'-lijst voor je verhuizing

Het is D-Day vandaag: je verhuist. Last van wat stress en een beetje bezorgd dat je iets zou vergeten? Dat is maar normaal. Maar Immoweb laat je niet in de steek : de onmisbare 'to do'-lijst voor deze bijzondere dag.

 

Alles is goed ingepakt. Je bent goed verzekerd. En het is zover. Schrik om iets te vergeten in al die opwinding?

 

Overloop onze 'to do'-lijst en verzeker je ervan dat je écht niets vergeet of aan het toeval hebt overgelaten.

We zeggen het nog eens: een goed georganiseerde verhuizing is een geslaagde verhuizing.

 

  • Als je dat nog niet gedaan hebt, voorzie broodjes en drank in voldoende hoeveelheden voor alle helpers. En maak je overlevingskit klaar voor de eeste nacht : lakens, dekens of dekbedden, toiletzakken, propere kleren, glazen, koppen, borden, bestek, koffie/thee …

  • Leegmaken (uiteraard) van je oude woning.

  • Doe al je geld, sleutels en belangrijke papieren (huurcontract, meteropnames, …) die je vandaag nodig zou kunnen hebben bij elkaar in bv. een handtas of rugzak. Hou deze zaken goed in de gaten.

 

Tip: het kan nuttig blijken een fototoestel erbij te steken. Een foto zegt meer dan 1.000 woorden en is een onweerlegbaar bewijs in geval van achade en/of geschil.

 

  • Als de woning die je verlaat niet meteen weer bewoond zal worden, sluit dan de gasleiding en (zeker in de winter!) de waterleiding af en zet de hoofdschakelaar af.

  • Schrijf de meterstanden op, samen met de nieuwe bewoners.

 

Tip: meters sluiten en openen kost geld. Je kan tegenwoordig eenvoudig de meters van de ene op de andere gebruiker overzetten. De benodigde documenten hiervoor kan je bij elke energieleverancier sownloaden. Sneller én goedkoper.

 

  • Sluit goed alle deuren en vensters.

  • Als je meubels en dergelijke tijdelijk op de openbare weg moet zetten, let er dan op de veiligheid van voetgangers niet in gevaar te brengen. Opgelet: sommige gemeentes laten geen verhuizingen toe tussen 22u 's avonds en 6u 's morgens.


  • Zeg de buren gedag en rij voorzichtig.  • Na afloop bedank je alle helpers en kan je even uitblazen.

Verhuizing achter de rug?

Zover ben je al! Je bent verhuisd, een plaatsbeschrijving is opgemaakt. Als je dan wat op adem bent gekomen, kan je eens overlopen wat je nog allemaal te doen staat:

 

 

 

Al deze artikels maken deel uit van onze 'Praktische gids: hoe verhuizen zonder stress in 7 stappen?"

***En jij, wat denk jij ervan?