Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Huren

Zoek naar een artikel in "Huren"

Actualiteit

Duurzame investeringen gaan renderen voor verhuurders

Het Vlaamse regeerakkoord zet nog eens de puntjes op de i waar het op herstellingen aankomt, welke klussen voor de verhuurder dan wel de huurder zijn. Als de verhuurder nu duurzame investeringen doet in zijn pand, mag hij daarvoor de huurprijs verhogen.

Praktisch advies

Immoweb gids: Hoe huur je een woning in 7 stappen?

Het huurhuis van je dromen vinden is niet altijd zo gemakkelijk … Immoweb begeleidt je graag van het opmaken van je budget tot aan je verhuis, van het huurcontract tot aan het afsluiten van de verzekering. In 7 stappen. Opdat het huren van een appartement of een huis geen nachtmerrie zou worden.

Praktisch advies

Moet je een woning huren … of eerder kopen?

Is het beter om een woning (huis, appartement, …) te huren... of eerder te kopen? Dit is een moeilijke vraag en het antwoord hangt af van verschillende factoren. Immoweb zet hieronder de voor- en nadelen van beide mogelijkheden op een rijtje, zodat je kunt kiezen welke situatie voor jou het meest geschikt is.

Praktisch advies

Een appartement of een huis huren?

Een huis of een appartement huren? Alles hangt natuurlijk af van de grootte en het aantal kamers die je zoekt … Maar niet alleen daarvan! Immoweb zet voor jou de voor- en nadelen van deze twee types van woningen op een rijtje om het voor jou wat duidelijker te maken.

Praktisch advies

Alles over het samenhuizen

Met de stijging van de huurprijzen is het samenhuizen een populaire oplossing geworden voor zij die over een eerder beperkt budget beschikken. Maar leven in gemeenschap houdt een aantal regels in, anders kom je voor onaangename verrassingen te staan … Immoweb begeleidt je op weg naar geslaagd samenhuizen.

Praktisch advies

Hoe stel je een budget op voor de huur van je woning?

Je hebt een budget opgesteld voor wat je aan de huur wilt besteden en je gaat op zoek naar de woning van je dromen. Maar de huurprijs is niet het enige element. Ben je zeker dat je alle kosten in rekening hebt gebracht die samengaan met je nieuwe woning? Immoweb helpt je om de rekening te maken.

Praktisch advies

Hoe werkt de indexering van de huurprijs?

Eens de eigenaar het onderscheid heeft gemaakt tussen huuropbrengst en lasten, kan hij denken aan de indexering van de huurprijs … En aan de herziening van de voorschotten voor de lasten. Wanneer en hoe? Immoweb geeft je uitleg.

Praktisch advies

Alles over de huurwaarborg

Om de kosten van mogelijke schade die door de huurder veroorzaakt wordt te dekken, heeft de eigenaar het recht om hem een huurwaarborg te vragen. Waarvoor dient deze specifiek? Hoe wordt deze samengesteld? Voor welk bedrag? Wanneer wordt die aangewend? Immoweb geeft antwoorden en aanbevelingen.

Praktisch advies

Huurder / Eigenaar: wie doet wat en wie betaalt wat?

Allerlei kosten of verplichtingen kunnen voortvloeien uit het gebruik van een woning. Wie onderhoudt wat en wie betaalt wat, huurder of eigenaar? Immoweb maakt een overzicht van de grote principes en verduidelijkt ze met een aantal voorbeelden.

Praktisch advies

Wat gebeurt er als je er niet in slaagt om tijdig je huur te betalen?

Een kleine moeilijkheid van voorbijgaande aard met je bankrekening of een zwaar probleem om je huur te betalen? Dit is het einde van de wereld niet, maar laat de situatie niet uit de hand lopen: reageer! Immoweb zegt je hoe.