Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Huurder zoeken

Zoek naar een artikel in "Huurder zoeken"

Praktisch advies

Verhuizen zonder stress in 7 stappen

Alle studies tonen het aan: verhuizen is een van de meest stresserende momenten van het leven. Maar hoe kan je van dit moeilijke moment een aangename ervaring maken? Geen paniek. Immoweb begeleidt je stap voor stap, fase na fase …

Praktisch advies

Moet je je woning verhuren … of eerder verkopen?

Is het beter een eigendom dat je zelf niet gebruikt te verkopen of te verhuren? Voor elk van deze mogelijkheden zijn er voor- en nadelen … Immoweb helpt je een keuze te maken!

Praktisch advies

Hoeveel kost het te huur zetten van je woning?

Je bent klaar om je eigendom te verhuren! Vooraleer je huur maandelijks te kunnen opstrijken, wachten er je echter een aantal kosten … Immoweb lijst deze voor je op.

Praktisch advies

Is je woning klaar om verhuurd te worden?

Om verhuurd te kunnen worden moet een woonst duurzaam, deugdelijk, gezond en aantrekkelijk zijn. Indien dit niet het geval is, zal dit een aantal kosten met zich kunnen meebrengen die gaan van zware verbouwingen tot een beetje 'Home Staging', over modernisering of een eenvoudige opfrissing.

Praktisch advies

Wanneer kan je kopen om te verhuren overwegen?

Is het goed om nu te investeren in vastgoed? Elke investeerder stelt zich deze vraag. En hij kan hier slechts op antwoorden door een subtiel evenwicht te vinden tussen observatie, analyse en opportunisme … en vertrouwen in de toekomst. De elementen hieronder kunnen een hulp zijn bij het uitklaren van deze materie.

Praktisch advies

Wat zijn je rechten en plichten als je je woning te huur zet?

Je eigendom te huur zetten, houdt een aantal rechten in (zoals huurinkomsten, huurderswaarborg, enz.), maar ook een aantal plichten, die gaan van de verplichting om de deugdelijkheid van de woonst in stand te houden tot het registreren van de huurovereenkomst. Immoweb maakte voor jou een overzicht.

Praktisch advies

Hoe bepaal je de huurprijs van je woning?

Als je besloten hebt om te investeren in een onroerend goed, dan is dat uiteraard om er een maximaal rendement uit te halen. Maar je dient wel rekening te houden met de vraag en het aanbod op de woningmarkt … Hoe? Immoweb stelt voor om samen de lijst met objectieve criteria te overlopen. En daarna gaan we vergelijken!

Praktisch advies

Hoe werkt de huurindexering?

De huuropbrengst en lasten determineren is één zaak, je moet ook denken aan de indexering van de huur … En aan de herziening van de voorschotten voor de lasten. Wanneer en hoe? Immoweb leidt je.

Praktisch advies

Alles over de huurwaarborg

Om de kosten van mogelijke schade die door de huurder veroorzaakt wordt te dekken, heeft de eigenaar het recht om hem een huurwaarborg te vragen. Waarvoor dient deze precies? Hoe stel je hem samen? In welke gevallen laat je hem in werking latn treden? Antwoorden en goede raad.

Praktisch advies

Hoe bereken je de rentabiliteit van je verhuring?

Door bakstenen te kopen, heb je beslist om een investering te doen en om in ruil hiervoor – door het ontvangen van huurgelden – hierop een zeker rendement te krijgen. Logisch. En welverdiend. Maar hoe kan je dit bruto rendement berekenen? En met welke lasten moet je rekening houden om de netto rentabiliteit te kennen?