Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Premies

Zoek naar een artikel in "Premies"

Praktisch advies

Hoe kies je een verwarmingsketel: labels en premies

Een ketel met een energielabel verbruikt gegarandeerd minder energie dan andere ketels, en heeft ook een minder vervuilende uitstoot. Als je ketel zo’n label heeft dan kun je vaak genieten van premies en belastingvermindering. Denk daaraan als je een nieuwe cv-ketel kiest.

Goed om weten

Het stookoliefonds: heb je er recht op?

Om de burger te helpen zijn energiefactuur te betalen hebben de autoriteiten enerzijds verwarmingstoelagen en anderzijds betaling in termijnen in het leven geroepen.

Goed om weten

Je woning beveiligen wordt gestimuleerd

Op federaal niveau wordt een belastingvermindering toegestaan voor het uitvoeren van bevei-ligingsmaatregelen tegen inbraak of brand. Zowel eigenaars, erfpachters, opstalhouders, vruchtgebruikers als huurders van de woning kunnen hiervan genieten.

Budgettips

Nieuwe renovatiepremie voor handelspanden in Antwerpen

De Stad Antwerpen voorziet in een toelage voor de renovatie van de voorgevel en een toelage voor de verfraaiing van de commerciële ruimte.

Actualiteit

Nieuw premiestelsel voor isolatie vanaf 2012

Er komt in Vlaanderen een nieuw premiestelsel voor de isolatie van woningen vanaf 1 januari 2012. Er is nu immers het 'Vlaams Warmteplan'. Er zijn weer premies voor vloer- en muurisolatie te krijgen. Minder goed nieuws is dat de premie voor het plaatsen van een condensatieketel vervalt.

Juridisch

Subsidies voor instandhoudingswerken aan Klein Erfgoed

De stad Brussel subsidieert werken om het klein erfgoed in stand te houden. Wie restauratiewerken uitvoert aan een element van een erfgoed kan financiële steun aanvragen.

Administratie

Premie voor gevelverfraaiing

Als je in het Brusselse woont, maak je kans op verschillende gewestelijke premies. We overlopen hier de renovatiepremies die verband houden met de gevelverfraaiing.

Administratie

Premies voor de renovatie van het woonmilieu

Als je in het Brusselse woont, maak je kans op verschillende gewestelijke premies. We overlopen hier de renovatiepremies die verband houden met het woonmilieu.