Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Contracten

Zoek naar een artikel in "Contracten"

Documenttype

Standaardcontract voor de koop/verkoop van een appartement

Hier vind je, in pdf-formaat, een standaard overeenkomst voor de aankoop/verkoop van een appartement in België, opgesteld in overleg door Test-Aankoop, de Koninklijke Federatie der Notarissen van België, Confederatie van Immobiliënberoepen van België, de Vlaamse Vastgoedfederatie en de Unie der Immobiliënberoepen.

Documenttype

Standaardcontract voor de koop/verkoop van een bouwgrond

Hier vind je, in pdf-formaat, een standaard overeenkomst voor de aankoop/verkoop van een bouwgrond in België, opgesteld in overleg?door Test-Aankoop, de Koninklijke Federatie der Notarissen van België, Confederatie van Immobiliënberoepen van België, de Vlaamse Vastgoedfederatie en de Unie der Immobiliënberoepen.

Actualiteit

Hypotheeklening herfinancieren: now or never?

De rente staat historisch laag. Je kan flink besparen op je lening als je nog lang moet terugbetalen én als dat bedrag nog hoog is. Maar verlies niet uit het oog dat er naast de baten ook kosten zijn aan zo'n manoeuvre. Hoe ga je te werk?

Administratie

Hoe sluit je een huurcontract af?

De huurwet, waarvan de eerste versie uit 1991 dateert, wordt regelmatig bijgewerkt en wordt dus ook steeds ingewikkelder. De laatste veranderingen dateren van 2009 en hebben betrekking op de huurcontracten van een hoofdverblijfplaats.

Administratie

Het verkoopcompromis: beloven is kopen!

Een woning kopen doe je niet zomaar eventjes. Er komt heel wat bij kijken qua formaliteiten en officiële documenten. Het compromis, overigens niet wettelijk verplicht, moet met de nodige omzichtigheid worden opgesteld. De hulp van een notaris inroepen is dan ook geen slecht idee.

Administratie

De oplevering van je nieuwbouw, de laatste loodjes

Je nieuwbouw is (bijna) klaar. Eigenlijk kan je zo in je woning trekken. Oefen toch nog even geduld. De werken moeten immers nog opgeleverd worden. En ná de oplevering wacht er je nog wat papierwerk.

Praktisch advies

Wanneer heb je een architect nodig?

Waarom een architect, vraag je? Er zijn meerdere goede redenen voor te geven, en niet alleen de wettelijke verplichting. Lees meer.