Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Financiering

Zoek naar een artikel in "Financiering"

Actualiteit

Er staan meer huizen te koop, er worden er minder verkocht

De Particuliere Vastgoedsentiment (PVS)-index, die aangeeft hoeveel particulieren hun woning te koop stellen, steeg abrupt van het extreem lage 0,78 (juli) naar niet minder dan 1.27. En nog maar een vijfde van de verkopers past de aanvangsprijs aan. Deze cijfers wijzen op een groot vertrouwen van de verkopers. de kopers gaan daar echter niet in mee. De verkopen daalden immers met meer dan 20%.

Praktisch advies

Alles over de onroerende voorheffing

De onroerende voorheffing is een jaarlijke belasting die je als eigenaar dient te betalen op basis van het kadastrale inkomen van je woning. Hoe werkt het? En kan je het bedrag naar beneden krijgen? Immoweb vertelt je er meer over.

Praktisch advies

Welk type lening past het best bij jou?

Je kan voor een hypotheekleining kiezen tussen een vaste of een variabel rentevoet. Beide formules hebben voordelen en nadelen. Immoweb zet er kort op een rijtje.

Praktisch advies

Hoe onderhandel je een hypotheeklening?

Improviseren is geen optie als je de nodige fondsen moet lospeuteren van een bank of andere kredietinstelling. Bereid je voor om te onderhandelen. Het is immers superbelangrijk!

Praktisch advies

Hoe evalueer je de waarde van een woning en de noodzakelijke werken?

Wat is de woning die je interesseert waard? Welk budget moet je voorzien voor de werken die je wilt uitvoeren? Immoweb helpt je een antwoord te vinden op die twee essentiële vragen.

Actualiteit

Vlaanderen verhoogde premies voor 2 energiebesparende investeringen

Na het wegvallen van ongeveer alle federale steunmaatregelen om je huis energievriendelijker te maken, verhoogde de Vlaamse regering toch twee premies: voor isolerend glas en zonneboilers.

Bravo! Lees verder.

Actualiteit

Recordaantal hypotheekleningen in 2011 !

 

De toegekende hypotheekleningen hebben een ongezien niveau bereikt in 2011, zowel wat het aantal leningen betreft, als het onderliggende bedrag dat ze vertegenwoordigen.  Voor 2012 zien de zaker er heel wat somberder uit. Lees verder. 

 

Actualiteit

Hypotheeklening herfinancieren: now or never?

De rente staat historisch laag. Je kan flink besparen op je lening als je nog lang moet terugbetalen én als dat bedrag nog hoog is. Maar verlies niet uit het oog dat er naast de baten ook kosten zijn aan zo'n manoeuvre. Hoe ga je te werk?

Actualiteit

2 huurders op 3 willen eigenaar worden

Volgens onze enquête is 68% van onze landgenoten eigenaar van hun woning; 70% van de ondervraagde huurders ziet zichzelf op termijn eigenaar worden.

Wie zijn ze, wat doen ze, die huurders? Lees het hier.

Actualiteit

Slechts één jonge Belg op 3 kan een huis kopen

Slechts 29% van mensen jonger dan 30 zou in staat zijn om geld te lenen om een woning te kunnen kopen, en in Brussel zou dat een dramatische 1% zijn.