Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Kosten

Zoek naar een artikel in "Kosten"

Actualiteit

De vijf frequentste fouten bij de aankoop van een huis

Een huis kopen is niet zo eenvoudig. Je moet er eerst een vinden dat aan je smaak beantwoordt. Eens dat gevonden beginnen de prijsonderhandelingen, waarna je op zoek gaat naar een hypothecair krediet. Het hele parcours is bezaaid met valkuilen die heel wat gevolgen kunnen hebben. Hier volgen de meest voorkomende valkuilen én hoe ze te vermijden.

Actualiteit

Er staan meer huizen te koop, er worden er minder verkocht

De Particuliere Vastgoedsentiment (PVS)-index, die aangeeft hoeveel particulieren hun woning te koop stellen, steeg abrupt van het extreem lage 0,78 (juli) naar niet minder dan 1.27. En nog maar een vijfde van de verkopers past de aanvangsprijs aan. Deze cijfers wijzen op een groot vertrouwen van de verkopers. de kopers gaan daar echter niet in mee. De verkopen daalden immers met meer dan 20%.

Actualiteit

Hypotheeklening herfinancieren: now or never?

De rente staat historisch laag. Je kan flink besparen op je lening als je nog lang moet terugbetalen én als dat bedrag nog hoog is. Maar verlies niet uit het oog dat er naast de baten ook kosten zijn aan zo'n manoeuvre. Hoe ga je te werk?

Budgettips

Je hypotheeklening vervroegd aflossen

De gemiddelde hypotheeklening in België heeft een looptijd van 22 jaar. In die periode ben je innig verbonden met de kredietinstelling die je het geld voor je woning leende. Wat als je voortijdig een eind aan die overeenkomst wil maken?

Praktisch advies

Richtprijzen afwerking binnen en buiten

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar zonder aandacht voor de afwerkingsposten wordt je nieuwe huis niet snel een thuis. Onze gemiddelde prijzen die je daarvoor moet voorzien.

Praktisch advies

Richtprijzen sanitair, verwarming en elektriciteit

Sanitair, verwarming en elektriciteit: je kan niet zonder, daar is iedereen het over eens. Wat dat feest kost? Daarvoor dienen onze richtprijzen.

Praktisch advies

Richtprijzen buitenschrijnwerk

Vensters, deuren, poorten, luiken ... om een idee te hebben hoeveel dat allemaal kan kosten, daarvoor dienen onze richtprijzen.

 

Juridisch

Btw op grond bij verkoop nieuwbouw: hoe omzeilen?

De federale regering heeft beslist dat je vanaf 1 januari 2011 21% btw moeten betalen bij de aankoop van een nieuwbouw én op de bijhorende grond. Hierdoor wordt bouwen een stuk duurder. Gelukkig zijn er enkele manieren om de regel te omzeilen.

Praktisch advies

Wat kan een notaris voor jou doen?

Een woning kopen of een hypothecaire lening afsluiten kan niet zonder de tussenkomst van een notaris. Je kiest best jouw eigen notaris en niet iemand die door jouw bankier of door de verkoper wordt opgelegd. De taak van een notaris bestaat er namelijk in jouw belangen zo goed mogelijk te verdedigen.