Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Verkopen

Zoek naar een artikel in "Verkopen"

Actualiteit

Grote bevolkingsaangroei zorgt voor boom vastgoedprijzen in onze steden

Als de inwonersaantallen in steden stijgen, dan stijgen de vastgoedprijzen vrolijk mee. Maar als dat op 10 jaar met maar liefst 152% is, zoals in Brussel, vergaat het lachen je als aspirant-koper snel.

Actualiteit

Er staan meer huizen te koop, er worden er minder verkocht

De Particuliere Vastgoedsentiment (PVS)-index, die aangeeft hoeveel particulieren hun woning te koop stellen, steeg abrupt van het extreem lage 0,78 (juli) naar niet minder dan 1.27. En nog maar een vijfde van de verkopers past de aanvangsprijs aan. Deze cijfers wijzen op een groot vertrouwen van de verkopers. de kopers gaan daar echter niet in mee. De verkopen daalden immers met meer dan 20%.

Praktisch advies

Onderhands, via een makelaar, openbaar... iedere verkoopvorm heeft zijn voordelen

Er bestaan diverse manieren om een huis te kopen. Het kan een onderhandse verkoop zijn, via een vastgoedmakelaar of tijdens een openbare verkoop. Immoweb legt de voor- en nadelen van iedere formule uit.

Documenttype

Standaardcontract voor de koop/verkoop van een appartement

Hier vind je, in pdf-formaat, een standaard overeenkomst voor de aankoop/verkoop van een appartement in België, opgesteld in overleg door Test-Aankoop, de Koninklijke Federatie der Notarissen van België, Confederatie van Immobiliënberoepen van België, de Vlaamse Vastgoedfederatie en de Unie der Immobiliënberoepen.

Documenttype

Standaardcontract voor de koop/verkoop van een bouwgrond

Hier vind je, in pdf-formaat, een standaard overeenkomst voor de aankoop/verkoop van een bouwgrond in België, opgesteld in overleg?door Test-Aankoop, de Koninklijke Federatie der Notarissen van België, Confederatie van Immobiliënberoepen van België, de Vlaamse Vastgoedfederatie en de Unie der Immobiliënberoepen.

Praktisch advies

Immoweb gids: Hoe verkoop je een woning tegen de beste prijs in 7 stappen?

Je denkt er serieus aan om je woning te verkopen? Zelf of via een makelaar? Hoe kan de waarde van je goed verhogen? Hoe de verkoopprijs bepalen? Hoe onderhandelen? Vele vragen die kandidaat verkopers zich stellen… Om hier een antwoord op te krijgen, leidt Immoweb je – in 7 stappen – door een reeks artikels, rijk gevuld met nuttige informatie en praktische raadgevingen.

Praktisch advies

Moet je werkelijk je woning verkopen?

Eenmaal de beslissing genomen om je woning te verlaten, blijft er een belangrijke knoop door te hakken: moet je de woning verkopen of ze te huur stellen? Om je te helpen een goede beslissing te nemen, heeft Immoweb de voor- en nadelen van beide mogelijkheden opgelijst.

Praktisch advies

Doe je er beter aan om je woning te verhuren dan te verkopen?

Je aarzelt tussen het definitief verkopen van je woning of het te huur stellen? Na je aandacht getrokken te hebben op de goede argumenten om te verkopen (of juist niet te verkopen), vestigt Immoweb nu je aandacht op argumenten om eventueel te verhuren (of juist niet). Kwestie van met voldoende kennis van zaken te beslissen.