Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Een vakantiewoning kiezen

Zoek naar een artikel in "Een vakantiewoning kiezen"

Boeken

Boek Kleine tuin, grote ideeën

Hoe richt je kleine stadstuinen, terrassen of balkons in? Auteur Andy Sturgeon geeft in zijn boek "Kleine tuin, grote ideeën" voorbeelden en oplossingen zodat ook de kleinste tuin of terras een gezellig hoekje wordt.

Geleide bezoeken

Huis aan de kust: altijd een vakantiesfeer

Dit huis op een boogscheut van de Noordzee oogt modern en gezellig dankzij oude materialen zoals granito op de vloer en designklassiekers zoals de ‘Lounge chair’ van Charles en Ray Eames. Het rustige interieur en het grote dakterras zorgt voor een constant vakantiegevoel.

Onze adressen

Het toeristisch verhuurkantoor, voor eigenaar en toerist

Je kan als eigenaar zelf alles regelen, en je kan als toerist voor je vakantie zelf alles regelen, of je kan het vergund toeristisch verhuurkantoor inschakelen. Dat biedt heel wat voordelen.

Praktisch advies

Een nieuwe woning betrekken

Nadat de verkoop is gesloten door de notaris, draagt de koper alle kosten voor het gekochte pand: de belastingen en taksen, de gas-, water en elektriciteitsrekeningen en de gemeentediensten.

Praktisch advies

Belastingheffing

De eigenaar van een vastgoed wordt een Franse inwoner als hij voldoet aan de volgende voorwaarden: meer dan 183 dagen in het land verblijven, het vastgoed is de permanente verblijfsplaats of een echtgenoot/echtgenote of de kinderen wonen in Frankrijk.

Administratie

Vakantiewoning in Frankrijk: renovaties en werken

Als u een eigendom koopt met de bedoeling werken uit te voeren, moet u alle stedenbouwkundige beperkingen controleren. Een stedenbouwkundig attest biedt u nauwkeurige details over de regels met betrekking tot potentiële ontwikkeling van een individuele eigendom.

Praktisch advies

Een geschikte woning vinden

Kies verstandig. Een afgelegen boerderij kan perfect zijn om te ontsnappen aan het lawaai van de stad, maar als u wilt dat uw buren uw eigendom in het oog houden terwijl u weg bent, dan koopt u misschien beter een pand dat iets dichter bij een dorp ligt.

Praktisch advies

Een woning kopen in het buitenland: het onderzoek

Wanneer bestaande panden worden aangekocht, lopen buitenlandse kopers het risico dat ze kunstmatig verhoogde prijzen betalen of dat belangrijke problemen niet vermeld worden. Dat kan worden voorkomen door de hulp in te roepen van een lokale schatter of van een vastgoedmakelaar.

Praktisch advies

De financiering

U moet voldoende geld hebben om de aankoopprijs, maar ook alle bijhorende kosten te betalen zoals de notariskosten, hypotheekkosten, belastingen en registratierechten die de factuur met 5 tot 10% zullen verhogen.