Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Tweede woning

Zoek naar een artikel in "Tweede woning "

Onze adressen

Authentieke lofts in de Languedoc

In het mooie achterland van de Languedoc vatte een man met liefde voor zijn streek het plan op om oude wijnbouwersgebouwen op te knappen. Hij verkoopt zijn ‘Lofts Vignerons’ met de wijn die erbij hoort.

Praktisch advies

Een nieuwe woning betrekken

Nadat de verkoop is gesloten door de notaris, draagt de koper alle kosten voor het gekochte pand: de belastingen en taksen, de gas-, water en elektriciteitsrekeningen en de gemeentediensten.

Praktisch advies

Belastingheffing

De eigenaar van een vastgoed wordt een Franse inwoner als hij voldoet aan de volgende voorwaarden: meer dan 183 dagen in het land verblijven, het vastgoed is de permanente verblijfsplaats of een echtgenoot/echtgenote of de kinderen wonen in Frankrijk.

Administratie

Vakantiewoning in Frankrijk: renovaties en werken

Als u een eigendom koopt met de bedoeling werken uit te voeren, moet u alle stedenbouwkundige beperkingen controleren. Een stedenbouwkundig attest biedt u nauwkeurige details over de regels met betrekking tot potentiële ontwikkeling van een individuele eigendom.

Praktisch advies

Een geschikte woning vinden

Kies verstandig. Een afgelegen boerderij kan perfect zijn om te ontsnappen aan het lawaai van de stad, maar als u wilt dat uw buren uw eigendom in het oog houden terwijl u weg bent, dan koopt u misschien beter een pand dat iets dichter bij een dorp ligt.

Praktisch advies

Een woning kopen in het buitenland: het onderzoek

Wanneer bestaande panden worden aangekocht, lopen buitenlandse kopers het risico dat ze kunstmatig verhoogde prijzen betalen of dat belangrijke problemen niet vermeld worden. Dat kan worden voorkomen door de hulp in te roepen van een lokale schatter of van een vastgoedmakelaar.

Praktisch advies

De financiering

U moet voldoende geld hebben om de aankoopprijs, maar ook alle bijhorende kosten te betalen zoals de notariskosten, hypotheekkosten, belastingen en registratierechten die de factuur met 5 tot 10% zullen verhogen.

Juridisch

Uw belangen beschermen

De belangrijkste taak van de notaris die toezicht houdt op de verkoop van een vastgoed is de registratie van de verkoopakte en dat de overdracht van het vastgoed volgens de wet gebeurt. 

Praktisch advies

Aankoopcontracten

Wanneer u in Frankrijk een eigendom koopt, wordt u snel gevraagd een voorafgaand contract te ondertekenen dat bekend staat als een 'verkoopcompromis', 'verkoopsbelofte' of 'persoonlijke onderhandse akte'.