Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Verzekeringen

Zoek naar een artikel in "Verzekeringen"

Praktisch advies

Brand, inbraak… hoe moet je je nieuwe woning (goed) verzekeren?

Je vastgoeddroom neemt vaste vormen aan en binnenkort mag je je eigenaar noemen. Dan wordt het hoog tijd om na te denken hoe je je nieuwe woning het best verzekert. Tegen brand, inbraak enzovoort. immoweb helpt je door de moeilijke materie.

Praktisch advies

Wat dekken de schuldsaldoverzekering en de brandverzekering precies?

Twee verzekeringen zijn essentieel als je een woning gaan tkopen: de schuldsaldoverzekering en de brandverzekering. Maar wat dekken deze verzekeringen eigenlijk? Immoweb legt het je uit.

Juridisch

Brandverzekering verplicht

In 2010 heeft de regering-Leterme de verplichte brandverzekering voor woningen en handelspanden ingevoerd. Dit is geen verplichte, algemene brandverzekering, maar een verzekering tegen lichamelijke letsels, veroorzaakt door een brand of een explosie.

Goed om weten

Brandverzekering

Eigenaars en huurders doen er goed een brandverzekering af te sluiten. Welke brandverzekeringen bestaan er en welke voorzorgsmaatregelen kun je treffen zodat je na een brand zo vlug mogelijk de schadevergoeding ontvangt?

Goed om weten

Verzekering tegen natuurrampen

De verzekering tegen natuurrampen is van kracht sinds 1 maart 2006. Voortaan zal jouw brandverzekering ook de schade dekken die door natuurrampen is veroorzaakt, voor zover de bevoegde overheidsinstanties jouw regio of gemeente als rampgebied hebben erkend.

Goed om weten

Enkele tips voor een goede verzekering

Een verzekering nemen is een goede zaak. Maar het is nog beter als je op een goede manier verzekerd bent. Hier vind je enkele praktische tips die je beter op de hoogte brengen van de verzekeringswereld. Zo vermijd je fouten die je veel geld kunnen kosten.

Goed om weten

Makelaar, bank of rechtstreeks?

Sinds enkele jaren staat de toekomstige intekenaar voor een probleem: welk kanaal (de bank, de makelaar of de rechtstreekse verzekering) moet hij kiezen?

Goed om weten

Verzekeringspakketten of afzonderlijke contracten?

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen stellen polissen voor die een verzameling vormen van verschillende dekkingen. Is dat de goede oplossing?

Goed om weten

Dubbele verzekeringen vermijden

‘Oververzekering’ komt meer voor dan je wellicht vermoedt. Talrijke ‘algemene’ polissen omvatten meerdere dekkingen.