Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Actualiteit

Duurzame investeringen gaan renderen voor verhuurders

Het Vlaamse regeerakkoord zet nog eens de puntjes op de i waar het op herstellingen aankomt, welke klussen voor de verhuurder dan wel de huurder zijn. Als de verhuurder nu duurzame investeringen doet in zijn pand, mag hij daarvoor de huurprijs verhogen.

 

Dat leerden we van de Confederatie Van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Duurzame investeringe zijn een goede zaak voor eigenaars, huurders en het milieu.


Duurzaam rendeert

Het akkoord maakt het ook mogelijk om de huurprijs te verhogen wanneer de verhuurder duurzame investeringen uitvoert.

Ook niet onbelangrijk is dat de Vlaamse wooninspectie nu ook mag onderzoeken of bepaalde schade opzettelijk is veroorzaakt.

 

Nog altijd volgens het CIB zien sommige huurders er namelijk geen graten in om hun huurwoning te beschadigen. Daardoor komen ze namelijk eerder in aanmerking voor een sociale, lees: goedkope, woning.

De Confederatie Van Immobiliënberoepen hoopt dat de diverse maatregelen de private huurmarkt nieuw zuurstof gaan gev. En dat is niets te vroeg, klinkt het daar.

 

Bron: diverse media & redactie Immoweb Media

 En jij, wat denk jij ervan?