Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Artikel van het dossier : Immoweb gids: Hoe huur je een woning in 7 stappen?

Praktisch advies

Immoweb gids: Hoe huur je een woning in 7 stappen?

Het huurhuis van je dromen vinden is niet altijd zo gemakkelijk … Immoweb begeleidt je graag van het opmaken van je budget tot aan je verhuis, van het huurcontract tot aan het afsluiten van de verzekering. In 7 stappen. Opdat het huren van een appartement of een huis geen nachtmerrie zou worden.

1. Moet je een woning huren … of eerder kopen?

Is het beter om een woning (huis, appartement, …) te huren... of eerder te kopen? Dit is een moeilijke vraag, en het antwoord hangt af van verschillende factoren. Immoweb zet hieronder de voor- en nadelen van beide mogelijkheden op een rijtje, zodat je kunt kiezen welke situatie voor jou het meest geschikt is.

 


2. Hoe stel je een budget op voor de huur van je woning?

Je hebt een budget opgesteld voor wat je aan de huur wilt besteden en je gaat op zoek naar de woning van je dromen. Maar de huurprijs is niet het enige element. Ben je zeker dat je alle kosten in rekening hebt gebracht die samengaan met je nieuwe woning? Immoweb helpt je om de rekening te maken.

 

3. Hoe vind je de huurwoning van je dromen?

Je bent klaar om de huurmarkt te bestormen en dé woning te vinden die voor jou geschikt is. Maar hoe begin je er eigenlijk aan? Immoweb geeft de stappen aan die je moet volgen. In 7 aanbevelingen.

 


4. Onze 7 tips om een huur af te sluiten … ondanks de concurrentie

Je weet wat je zoekt, maar je bent niet de enige en de zeldzame parel is je al een of twee keer onder de neus weggekaapt? Je zult een aanvalsplan moeten opstellen. En enkele basisregels respecteren. Hierbij enkele aanbevelingen van Immoweb.

 5. Lees aandachtig je huurcontract alvorens het te ondertekenen!

Je hebt de huurwoning van je dromen veroverd? Er rest je slechts de huurovereenkomst te ondertekenen die je aan de eigenaar van het goed bindt. Maar vergeet niet om het eerst (zeer) aandachtig te lezen en volg daarbij de aanbevelingen van Immoweb.

 


6. Huur je? Verzeker je dan!

Eens je woning gehuurd, kan je je beter verzekeren tegen brand, waterschade, natuurrampen, enz. Deze woningverzekering dekt je tegen schade berokkend aan je eigen goederen … en tegen schade veroorzaakt aan derden, en in de eerste plaats ook de eigenaar. Maar wat nog? Immoweb geeft je het nodige advies.

 


7. Hoe verhuis je zonder stress in 7 stappen?

Alle studies tonen het aan: verhuizen is een van de meest stresserende momenten van het leven. Maar hoe kan je dit moeilijke moment tot een aangename ervaring omtoveren? Geen paniek. Immoweb begeleidt je stap voor stap, fase na fase …

 


Andere praktische gidsen van Immoweb?

 

"Hoe huur je een woning in 7 stappen?" maakt deel uit van een reeks van online praktische gidsen waaronder ook onderstaande titels:

 

 

***En jij, wat denk jij ervan?