Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Artikel van het dossier : Immoweb gids: Hoe verkoop je een woning tegen de beste prijs in 7 stappen?

Praktisch advies

Immoweb gids: Hoe verkoop je een woning tegen de beste prijs in 7 stappen?

Je denkt er serieus aan om je woning te verkopen? Zelf of via een makelaar? Hoe kan de waarde van je goed verhogen? Hoe de verkoopprijs bepalen? Hoe onderhandelen? Vele vragen die kandidaat verkopers zich stellen… Om hier een antwoord op te krijgen, leidt Immoweb je – in 7 stappen – door een reeks artikels, rijk gevuld met nuttige informatie en praktische raadgevingen.


1. Verkopen? Of verhuren?

Eenmaal de beslissing genomen om je woning te verlaten, blijft er een belangrijke knoop door te hakken: moet je de woning verkopen of ze te huur stellen? Om je te helpen een goede beslissing te nemen, heeft Immoweb de voor- en de nadelen van beide mogelijkheden opgelijst.

 


2. Aan wie vertrouw je de verkoop van je woning toe?

 

Je hebt beslist om je woning te verkopen, maar je weet nog niet aan welke soort verkoop de voorkeur te geven? Immoweb geeft je raad, door alle details van de verschillende mogelijke formules voor jou te overlopen. En door in te zoomen op de voordelen en nadelen van de verkoop via een vastgoedmakelaar.

 


3. Home Staging: hoe verhoog je de aantrekkelijkheid van de te koop aangeboden woning?

 

Iedere eigenaar die zijn woning te koop stelt, wenst een snelle verkoop met een maximale opbrengst. Dat is mogelijk … op voorwaarde dat men zijn huis of appartement onder handen neemt, met dank aan “Home Staging". Immoweb legt je uit hoe je best te werk gaat, kamer per kamer.

 


4. Hoe bepaal je de verkoopprijs van je woning?

 

Vooraleer je goed te koop te stellen, moet je een zo objectief mogelijk idee hebben van zijn waarde, zijn sterktes en zwaktes teneinde het op een zo efficiënt mogelijke wijze te verkopen. Maar hoe pak je dit aan? Immoweb geeft je een aantal hints.

 


5. Onze 7 strategische tips om je woning te verkopen

 

Zelf weet je wel dat je woonst “alle kwaliteiten” heeft … maar de koper weet dit nog niet. Dankzij een aantal onderhandelingstechnieken, helpt Immoweb je om de koper te overtuigen dat je goed precies datgene is wat hij effectief zoekt! In 7 aanbevelingen.

 


6. Onderteken een waterdichte koopbelofte

 

Je mag niet te licht over de verkoop van een woning gaan. De koopbelofte moet correct en nauwkeurig opgesteld worden. Met of zonder opschortende voorwaarden en optiemogelijkheden? Immoweb begeleidt je.

 


7. Hoe verhuis je zonder stress in 7 stappen?

 

Je woning is verkocht? Gelukgewenst. Nu rest er alleen nog te verhuizen. Maar hoe kan je dit moeilijk moment omvormen tot een aangename ervaring? Geen paniek. Immoweb begeleidt je stap voor stap, fase na fase …

 


Andere praktische gidsen van Immoweb?

 

"Hoe verkoop je een woning tegen de beste prijs in 7 stappen?" maakt deel uit van een reeks van praktische gidsen waaronder ook onderstaande titels:

 

 

***En jij, wat denk jij ervan?