Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Artikel van het dossier : Kopen, huren, verkopen… Immoweb wijst je de weg!

Praktisch advies

Immowebgids: hoe je woning verhuren in 7 stappen?

 

Je overweegt om een woning te verhuren? Je moet wel eerst goed nagaan of dat een goede keuze is. Maar als die gemaakt is, begeleidt Immoweb je graag. In 7 stappen, met een reeks artikels vol nuttige informatie en praktische raadgevingen. Van het bepalen van de huurprijs over de onderhoudskosten tot de opstelling van een huurovereenkomst en de woningverzekering… 

 

 

 


Moet je je woning te huur zetten … of eerder verkopen?

 

Heb je een goede keuze gemaakt? Is het aan te bevelen om je woning die je niet zelf gebruikt te huur te zetten of is het beter om dit te verkopen? Om je te helpen bij je beslissing, lijst Immoweb voor jou de voor- en nadelen van beide mogelijkheden op. En we beantwoorden de eerste vragen die gesteld worden wanneer je overweegt om je woning te verhuren.

 


Hoe bepaal je de huurprijs van je woning?

 

Wanneer je beslist hebt om te investeren in een onroerend goed, dan is dat uiteraard om er een maximaal rendement uit te halen. Maar je moet rekening houden met vraag en aanbod van de markt … Op welke manier? Immoweb nodigt je uit om de lijst te overlopen met objectieve criteria waarmee je rekening moet houden. Om daarna je investering rendabeler te maken.

 


Aan wie vertrouw je de opdracht om je woning te verhuren toe?

 

Er zijn meerdere mogelijkheden om een huurder te zoeken. Ofwel vertrouw je deze opdracht toe aan een vastgoedspecialist (één of meerdere), ofwel zorg je hier zelf voor. Je kunt ook nog die twee combineren … dat de beste moge winnen! Hier volgen de voor- en nadelen van beide mogelijkheden. En de tips en tricks van Immoweb …

 


Maak goede afspraken, onderteken en laat de huurovereenkomst registreren

 

Je hebt de ideale huurder gevonden? Je dient enkel nog de huurovereenkomst te ondertekenen die jullie beiden zal binden. Vergeet echter niet om eerst een plaatsbeschrijving (huurstaat) op te stellen en vervolgens de overeenkomst te registreren. Beide partijen hebben hier belang bij. Immoweb toont je de weg.

 


Verzekeringen: hoe je slim in te dekken eens je woning is verhuurd?

 

Door meerdere oorzaken (brand, waterschade, enz.) kan je woning in mindere of meerdere mate beschadigd raken. Het is aan jou, eigenaar, om je eigendom op een correcte manier te verzekeren zoals het aan de huurder is om zijn inboedel te verzekeren.

 


Hoe verhuis je zonder stress in 7 stappen?

 

Je hebt je eigendom verhuurd en moet zelf verhuizen? Vermijd de stress van dit intense gebeuren en verander je verhuis in een positieve ervaring. Hoe? Immoweb begeleidt je stap voor stap door alle fases …


Huurder/eigenaar: wie doet en betaalt wat voor onderhoud en werken?

 

Huurder/eigenaar: wie doet en betaalt wat voor onderhoud en werken?

 

De eigendom die je te huur stelt, houdt allerlei kosten en verplichtingen in. Maar wie van de eigenaar of huurder staat in voor het onderhoud en betaalt wat? Wat ingeval van betwisting? Immoweb maakt een lijst op van de belangrijkste basisregels. Daarna wordt de theorie aan de praktijk getoetst.

 


Andere praktische gidsen van Immoweb?

 

"Hoe je woning verhuren in 7 stappen?" maakt deel uit van een reeks van praktische gidsen waaronder ook onderstaande titels:

 

 

***En jij, wat denk jij ervan?