Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer


Artikel van het dossier : Immowebgids: hoe je woning (laten) bouwen in 7 stappen?

Praktisch advies

Verhuizen zonder stress in 7 stappen

Je huis van je dromen is gebouwd en (bijna) af. De verhuizing kondigt zich aan. En dat is een stressvolle gebeurtenis. Het is dus zaak deze moeilijke dag tot een positieve gebeurtenis om te toveren. Hoe? Volg de gids, de Immoweb-gids.


 

Elk jaar verhuizen er in België enkele honderdduizenden mensen. zowel eigenaars als huurders. En hoewel we verhuizen omdat we dat wíllen, naar een beter huis of appartement, blijft het een grote oorzaak van stress. Nochtans is het, als je een beetje systematisch te werk gaat, best mogelijk te verhuizen zonder grote problemen. Immoweb gidst je erdoor, in 7 stappen.

 

 

Bereid je verhuizing voor met behulp van onze complete retro-planning

 

Improviseren voor je verhuizing? Slecht idee! En hoe beter en vroeger je je voorbereidt, zo veel te minder stress. Je allergrootste prioriteit? Plannen en voorbereiden. Om je daarbij te helpen, vind je hier een planning die al snel je beste bondgenoot zal worden voor een vlotte verhuizing.

 


Hoe stel je een volledig en werkbaar budget op?

 

Verhuizen kost wel een paar centen. Welk budget moet je voorzien? En waar kan je mogelijk op besparen?

 


Hoe moet je sorteren, weggeven, weggooien en verkopen... om wat dan overblijft in te pakken?

 

Het is bij iedereen hetzelfde: je hebt in de loop der tijden ongelooflijk veel zaken bij elkaar gekregen… die je nu moet gaan verhuizen. We vertellen je hoe je hierbij best te werk gaat. Zeer concreet.

 


Moet ik me verzekeren voor mijn verhuizing of niet?

 

Moet je je verzekeren voor je verhuizing? Al te vaak vergeten mensen compleet om zich te verzekeren tegen de specifieke risico's van deze dag. Is het nu een goed idee of gewoon een extra kostenpost? Een klein overzicht van de kwestie helpt je de juiste beslissing te nemen.

 


Je 'to do'-lijst voor D-Day

 

D-Day vandaag: je verhuist. Je bent wat gespannen en bent bang iets te vergeten? Dat is normaal. Hier vind je wellicht een oplossing.

 


In je woning trekken: hoe begin je eraan?

 

Je meubels zijn aangekomen, de kartonnen dozen staan ongeveer overal. Het is een bende. Begin bij het begin met onze checklist en voor je het weet, ziet het er al veel beter uit.

 


Vergeet niemand te verwittigen dankzij onze checklist

 

Familie, vrienden en je werkgever zijn gewaarschuwd. Maar wie mag je nog zeker niet vergeten te verwittigen? Je bank, de krant, de fitness, enzovoort enzovoort …

 


Andere praktische gidsen van Immoweb

 

« Verhuizen zonder stress in 7 stappen» maakt deel uit van een online serie praktische gidsen, je vindt de titels ervan hieronder:

 


***

 En jij, wat denk jij ervan?