Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Binnenschrijnwerk

Zoek naar een artikel in "Binnenschrijnwerk"

Techniek

Houtskelet en akoestiek

De voordelen van houtskeletbouw zijn talrijk, wat hun groeiende succes de laatste jaren verklaart. De akoestische isolatie van dit soort constructie is echter meestal problematischer dan bij traditioneel metselwerk. Hét grote voordeel van hout als bouwmateriaal, zijn lage gewicht, werkt hier in zijn nadeel.

 

Techniek

Mooie trappen voor elke woning

Veiligheid, comfort, ruimte, prijs, materiaal, esthetiek … Als je een binnentrap kiest, moet je met heel wat aspecten rekening houden. Hier vind je enkele modellen die zeker niet zullen misstaan in je interieur.

Product

Tweekleurige schroten

Sinaï, Khasgar, Arguin, Kalahari, Acier en Etain. FP Bois zocht voor de nieuwe kleuren van zijn schroten - Verniland duo color gedoopt - inspiratie in de woestijn.

Doe-het-zelf

Een wenteltrap plaatsen

Wenteltrappen nemen weinig plaats in beslag. Handig voor smalle ruimtes. En met een doe-het-zelftrap is de installatie eenvoudig. Volg onze stappengids.

Tips

Slimme scheiding, extra opbergruimte

Onder het motto ‘opbergruimte heb je nooit genoeg’ is een kast als scheidingswand een eenvoudige, plaatsbesparende en praktische manier om grote kamers in te delen en extra bergruimte te creëren. Enkele tips.

Nieuwigheden

Optimaal opruimen

Een geriefelijke dressing, een functionele boekenkast, moduleerbare systemen, … veel opbergruimte hebben, is geen overbodige luxe. En met deze opbergsystemen blijft alles netjes geordend.

Praktisch advies

Parketvernis beschermt je houten vloer jarenlang

Voor zowel een parket in de speelkamer als een drukbelopen houten vloer in de keuken, voor elke ondergrond bestaat parketvernis die je vloer jarenlang beschermt. Een overzicht van enkele soorten parketvernis met uitleg over de behandeling en het onderhoud.

Praktisch advies

Welke primer voor welke klus?

Vooraleer je begint te verven, moet je voldoende tijd uittrekken om een goede primer te zoeken. Die zal de onvolmaaktheden van de ondergrond maskeren, voorkomen dat je te veel verf verbruikt en je een (bijna) perfect resultaat garanderen.

Praktisch advies

Woning kopen? Controleer alle verdiepingen

Ben je geïnteresseerd in een huis om te kopen, dan zijn er veel zaken om aandacht aan te besteden. De checklist in dit artikel is van toepassing voor de toestand van het gelijkvloers en de tweede verdieping. Hier vind je vele tips waarop je zeker moet letten bij een bezoek.