Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Bouwsystemen

Zoek naar een artikel in "Bouwsystemen"

Geleide bezoeken

Inkijkproof wonen

In Vlaamse verkavelingen duiken steeds meer huizen op met een min of meer gesloten voorgevel en een achtergevel met een genereuze raampartij. Knap architecturaal of griezelig asociaal?

Geleide bezoeken

Uitbreiding in hout: twee extra ruimten

De eigenaars van deze smalle hoekwoning kozen voor een uitbreiding in hout. De ambities zijn niet min: meer licht, extra leefruimte, een carport en een terras creëren. Het resultaat? Meer samenhang binnenshuis en een makkelijke toegang tot de tuin.

Persbericht

FINNFRAME: compleet systeem met houten passiefmuren

 

Op de beurs Bois & Habitat editie 2010 stelde Metsä Wood (ex-Finnforest) zijn nieuw systeem van houten passiefmuren voor: FINNFRAME. Metsä Wood is actief op het gebied van houtbouwsystemen met een breed gamma structurele producten en oplossingen voor alle soorten gebouwen. 

 

 

Administratie

Je architect en de stedenbouwkundige vergunning

De architect en de aannemer kunnen pas met de bouwwerken starten als ze groen licht krijgen van de gemeente en de stedenbouwkundige vergunning wordt afgeleverd.

Tips

Je architect en het voorontwerp

Je weet waar je gaat wonen, met welke architect je in zee gaat en wat de beperkingen van je budget zijn. Tijd om de plannen concreet vorm te geven.

Administratie

De architect als bouwpartner

Veel mensen kiezen voor een sleutel-op-de-deurformule. Waarom zou je dan nog kiezen voor de traditionele driehoek bouwheer-architect-aannemer?

Tips

Architect & sleutel-op-de-deur

Als je voor een sleutel-op-de-deurbedrijf (SOD) kiest, is de rol van je architect anders dan bij de traditionele driehoek bouwheer-architect-aannemer(s). Wil je daar meer over weten?

Praktisch advies

Een huis kopen

Je ziet ertegen op om een grond te zoeken en er een huis op te bouwen. Liever koop je een kant-en-klare woning. Er kunnen tientallen redenen zijn om voor die optie te kiezen. Lees verder!

Geleide bezoeken

Een eigentijdse houtskeletbouw

Een nieuwe woning op het platteland hoeft niet noodzakelijk een Brabantse fermette te zijn. Dat bewijst deze houtskeletbouw bekleed met een gevel van gerecupereerde baksteen: licht, modern en in harmonie met de omgeving. Kijk zelf maar.