Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Buitenschrijnwerk

Zoek naar een artikel in "Buitenschrijnwerk"

Techniek

Houtskelet en akoestiek

De voordelen van houtskeletbouw zijn talrijk, wat hun groeiende succes de laatste jaren verklaart. De akoestische isolatie van dit soort constructie is echter meestal problematischer dan bij traditioneel metselwerk. Hét grote voordeel van hout als bouwmateriaal, zijn lage gewicht, werkt hier in zijn nadeel.

 

Goed om weten

FSC of PEFC: waarop kan je vertrouwen?

Tuinmeubelen, muziekinstrumenten, meubels, bouwmaterialen, siervoorwerpen, speelgoed, verpakking, papier: we worden omringd door producten die op basis van inlandse of tropische houtsoorten worden gefabriceerd. Maar hoe kiezen we hout dat onze bossen niet in gevaar brengt? Labels kunnen ons hierbij een handje helpen.

Techniek

Raamprofielen van hout

Profielen van hout hebben enkele belangrijke voordelen: het materiaal is milieuvriendelijk, de productie vraagt weinig energie en houten raamprofielen isoleren heel goed. Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten en als je ze goed onderhoud gaan ze jarenlang mee.

Techniek

Raamprofielen van aluminium

Aluminium is heel licht en toch sterk materiaal, vraagt weinig onderhoud en is uiterst geschikt voor grotere glaspartijen.

Techniek

Raamprofielen van pvc

Polyvinylchloride, kortweg pvc had lange tijd een goedkope reputatie, als zouden de ramen erg plastiekerig aanvoelen. Dat was misschien ook wel zo, maar vandaag is dat zeker niet meer het geval.

Product

Velux-dakvenster dempt geluid regen

Sommigen vinden het geluid van tokkelende regendruppels op hun venster fijn, maar toch blijkt dat ze de slaap van één Belg op drie verstoren. Velux ontwierp daarom een dakvenster dat in staat is het geluid van de regen met de helft te verminderen.

Onze adressen

Winkelconcept Livarti, van zonnewering tot garagepoorten

Op zoek naar buitenzonwering, raamdecoratie, rolluiken, domotica of een garagepoort? Een adres, het winkelconept Livarti in Sint-Niklaas.

Praktisch advies

Natuurlijk licht: een handleiding

In huis gaat er niks boven natuurlijk licht. Zonneschijn moet je dan ook optimaal benutten. Via een dakvenster, een koepel, glazen deuren, een lichtstraat of een mini-balkon: je zit binnen, maar het voelt aan als buiten.

Techniek

Ruwbouw: buitenschrijnwerk

Zodra je huis nu onder dak is, is het al beter bestand tegen de elementen, maar nog niet winddicht. Daarvoor moeten ramen en deuren worden geïnstalleerd. Een compacte wegwijzer.

Praktisch advies

Parketvernis beschermt je houten vloer jarenlang

Voor zowel een parket in de speelkamer als een drukbelopen houten vloer in de keuken, voor elke ondergrond bestaat parketvernis die je vloer jarenlang beschermt. Een overzicht van enkele soorten parketvernis met uitleg over de behandeling en het onderhoud.