Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Dak

Zoek naar een artikel in "Dak"

Product

Velux-dakvenster dempt geluid regen

Sommigen vinden het geluid van tokkelende regendruppels op hun venster fijn, maar toch blijkt dat ze de slaap van één Belg op drie verstoren. Velux ontwierp daarom een dakvenster dat in staat is het geluid van de regen met de helft te verminderen.

Goed om weten

Het dak: recente innovaties

Vuilwerende dakpannen, isolatie, vierdubbele beglazing voor dakvensters… De industrie heeft niet stilgezeten. Nieuwe producten waardoor je minder moet stoken om je huis te verwarmen en dat is goed voor je portemonnee.

Geleide bezoeken

Huis aan de kust: altijd een vakantiesfeer

Dit huis op een boogscheut van de Noordzee oogt modern en gezellig dankzij oude materialen zoals granito op de vloer en designklassiekers zoals de ‘Lounge chair’ van Charles en Ray Eames. Het rustige interieur en het grote dakterras zorgt voor een constant vakantiegevoel.

Techniek

Groendaken: welke soorten bestaan er?

Er zijn drie verschillende daktuinen mogelijk: intensieve , vereenvoudigde intensieve en extensieve daktuinen. Welke past het best op jouw dak?

Ecologie

Groendaken: voor- en nadelen en kostprijs

Het grootste voordeel van groendaken is dat ze een groot deel van de neerslag tegenhouden waardoor de kans op overstromingen verkleint. Interessant! En dat beseffen ook de gemeenten waardoor je geniet van een fikse premie.

Product

Website Monier: kies je ideale dakpan

Ben je op zoek naar dakpannen en weet je niet goed welke kleur of vorm je wil, surf dan naar de vernieuwde website van dakpannenproducent Monier.

Product

Derbipure, plantaardig dakmembraan

Derbigum, specialist in waterdichte en energiebesparende dakbedekkingsmaterialen brengt Derbipure op de markt, een ecologisch alternatief voor bitumineuze roofing.

Techniek

Ruwbouw: het dak

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van elke woning. De kwaliteit ervan is mede bepalend voor het algemeen comfort in de woning. Koepeltjes, torentjes en dakkapellen zijn eerder te vermijden, risico’s op lekken vergroten daardoor immers.

Goed om weten

Het dampscherm: niet duur, wél noodzakelijk

De plaatsing van een dampscherm is aan te raden bij alle hellende en sommige uitvoeringen van platte daken – zeker boven vochtige ruimtes als badkamer en keuken. In bepaalde gevallen kan het ook interessant zijn er een aan te brengen tegen de muur.

Product

Cellulose, een interessant isolatiemateriaal?

Cellulose-isolatie wordt gemaakt van gerecycleerd papier en is een populair isolatiemateriaal in de ‘ecologische bouw’. Hoe en waar kan je cellulose-isolatie toepassen? Is het brandveilig? Wat zijn de sterke en zwakke punten? En hoeveel kost het?