Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Duurzaam bouwen

Zoek naar een artikel in "Duurzaam bouwen"

Actualiteit

Alles wat je altijd al wilde weten over de bouwschil

De website www.allesoverdebouwschil.be staat sinds kort online. Het is een initiatief van twee bekende spelers in de bouwsector: isolatiespecialist Recticel Insulation en Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en -oplossingen.

Als jij je nu afvraagt wat een bouwschil ook alweer is, betekent dit dat ze hun doel niet voorbijschieten. Dringend verder lezen dus.

Actualiteit

Vlaanderen verhoogde premies voor 2 energiebesparende investeringen

Na het wegvallen van ongeveer alle federale steunmaatregelen om je huis energievriendelijker te maken, verhoogde de Vlaamse regering toch twee premies: voor isolerend glas en zonneboilers.

Bravo! Lees verder.

Geleide bezoeken

Inkijkproof wonen

In Vlaamse verkavelingen duiken steeds meer huizen op met een min of meer gesloten voorgevel en een achtergevel met een genereuze raampartij. Knap architecturaal of griezelig asociaal?

Boeken

Boek: Modern Natural/Natural Modern Houses

“Modern Natural/Natural Modern Houses” is een adembenemend boek dat inzoomt op de haast zinnelijke relatie tussen woningen en hun ligging midden in de natuur. Hiervoor neemt auteur Ron Broadhurst ons mee op een reis rond de wereld.

Tendensen

Passiefhuis: opletten bij brand

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gedraagt een brand in een passiefhuis zich anders dan in een traditioneel gebouwde woning. Welke voorzorgsmaatregelen dringen zich op?

Actualiteit

De bouwcode in Antwerpen

Sinds maandag 4 april 2011 is er in Antwerpen een nieuwe bouwcode van kracht. De bouwcode is een verzameling van regels die bepalen hoe in de stad Antwerpen gebouwd of verbouwd mag worden. Bouwplannen moeten aan deze voorschriften voldoen om een stedenbouwkundige vergunning te krijgen. De nieuwe bouwcode stimuleert duurzaam en milieuvriendelijk bouwen en verbouwen.

Actualiteit

Keuring riolering bij nieuwbouw verplicht sinds juli 2011

Bij nieuwbouw en grote renovatiewerken wordt de riolering verplicht gekeurd sinds 1 juli 2011. Hoe verloopt de procedure en wat moet de eigenaar ondernemen?

Actualiteit

(Bijna) nulenergiewoning

Alle nieuwe gebouwen in Europa moeten ‘bijna nulenergie-gebouwen’ zijn vanaf 2021. Die woningen zijn heel goed geïsoleerd en verbruiken bijna geen energie meer. En het beetje dat ze nog wel nodig hebben zal opgewekt worden met hernieuwbare energiebronnen.

Actualiteit

Vlaamse regering verstrengt energienormen nieuwbouw

Tegen 2021 moeten nieuwe gebouwen zo goed als energieneutraal zijn, dat heeft de Vlaamse regering beslist. Om dat doel te bereiken, worden de normen in 2012 en 2014 aangescherpt.

Ecologie

Eerste Maleisisch hout met PEFC-label in België

België is een grote afnemer van Maleisisch hout en binnenkort komt de eerste lading aan met het PEFC-label, een primeur. Het label verzekert dat het hout afkomstig is uit bossen die zowel de ecologische, sociale als de economische aspecten van het bosbeheer respecteren.