Door verder te gaan op onze website, aanvaard je het gebruik van cookies. Onze site maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren en te personaliseren.

OK - Lees meer

Isolatie

Zoek naar een artikel in "Isolatie"

Actualiteit

Alles wat je altijd al wilde weten over de bouwschil

De website www.allesoverdebouwschil.be staat sinds kort online. Het is een initiatief van twee bekende spelers in de bouwsector: isolatiespecialist Recticel Insulation en Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en -oplossingen.

Als jij je nu afvraagt wat een bouwschil ook alweer is, betekent dit dat ze hun doel niet voorbijschieten. Dringend verder lezen dus.

Goed om weten

Een audit die veel geld kan opbrengen

De energie-efficiëntie van je woning boosten. Het klinkt verleidelijk en wordt zelfs aangeraden. Maar hoe doe je dit? Waar begin je? En vooral, wat gaat het je kosten? Een goed gevoerde energieaudit brengt een antwoord op al deze vragen.

Praktisch advies

Het energieprestatiecertificaat

Eengezinswoningen die te koop of te huur worden aangeboden moeten voortaan vergezeld gaan van een energieprestatiecertificaat, afgekort EPC. Dat is de energie-identiteitskaart van het gebouw en geeft je in één oogopslag een idee van het verbruik van de woning.

Actualiteit

Nieuw premiestelsel voor isolatie vanaf 2012

Er komt in Vlaanderen een nieuw premiestelsel voor de isolatie van woningen vanaf 1 januari 2012. Er is nu immers het 'Vlaams Warmteplan'. Er zijn weer premies voor vloer- en muurisolatie te krijgen. Minder goed nieuws is dat de premie voor het plaatsen van een condensatieketel vervalt.

Product

Ultradunne isolatieplaat Isofinish voor buitengevels

Isofinish, een nieuw isolatieconcept voor buitengevels maakt het volgens de fabrikanten mogelijk om je energiefactuur tot 25% te verlagen en om tegelijkertijd je gevel te herbekleden. En extra mooi meegenomen: Isofinish is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Product

Cellulose, een interessant isolatiemateriaal?

Cellulose-isolatie wordt gemaakt van gerecycleerd papier en is een populair isolatiemateriaal in de ‘ecologische bouw’. Hoe en waar kan je cellulose-isolatie toepassen? Is het brandveilig? Wat zijn de sterke en zwakke punten? En hoeveel kost het?

Techniek

Vermijd oververhitting

Airconditioning, hoe efficiënt ook, weegt op je energiefactuur. Vandaar dat je best ook kiest voor passieve maatregelen. Dat wil zeggen: maatregelen die het gebruik van een mechanisch koelsysteem overbodig maken of op zijn minst beperken.

Product

Eurowall spouwisolatie nu met rasterpatroon

De Eurowall spouwisolatieplaten van Recticel Insulation zijn standaard al voorzien van een handig rasterpatroon op de reflecterende zijde. Dat maakt het de metselaar gemakkelijker om de plaats voor de spouwankers te bepalen.

Product

Ytong-Multipor: ultralicht cellenbeton

Bijna dagelijks komt er een nieuw isolatiemateriaal op de markt. Bij de nieuwkomers: Ytong-Multipor, een soort uiterst licht cellenbeton. Wat zijn de toepassingsmogelijkheden, troeven en beperkingen van dit materiaal? 

Ecologie

Energiezuinig verbouwen: de prioriteiten

Bij een verbouwing geldt de EPB-regelgeving enkel op de nieuwe delen van het gebouw, maar je kan proberen in de gehele woning de K45-coëfficiënt en het E80-peil te respecteren. En waarom zou je er niet naar streven het niveau van een laagenergiewoning K30 te benaderen?