Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Ruwbouw

Zoek naar een artikel in "Ruwbouw"

Actualiteit

Alles wat je altijd al wilde weten over de bouwschil

De website www.allesoverdebouwschil.be staat sinds kort online. Het is een initiatief van twee bekende spelers in de bouwsector: isolatiespecialist Recticel Insulation en Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en -oplossingen.

Als jij je nu afvraagt wat een bouwschil ook alweer is, betekent dit dat ze hun doel niet voorbijschieten. Dringend verder lezen dus.

Actualiteit

Registratie aannemers verdwenen

Sinds 1 januari 2012 werd het systeem van de registratie van aannemers afgeschaft. Dit wordt opgelegd door Europa, een nieuw systeem dat de consument een idee geeft of een aannemer bona fide is, is er nog niet.

Boeken

Welkom op de bouwplaats

De ouders van Tim gaan een huis bouwen en oom Hannes die architect is, maakt het ontwerp. Tim vindt het spannend, want hij mag elke dag na school komen kijken op de werf. In het informatieve boek ‘Welkom op de bouwplaats’ legt Rolf Toyka uit hoe een huis gebouwd wordt.

Ecologie

Groendaken: voor- en nadelen en kostprijs

Het grootste voordeel van groendaken is dat ze een groot deel van de neerslag tegenhouden waardoor de kans op overstromingen verkleint. Interessant! En dat beseffen ook de gemeenten waardoor je geniet van een fikse premie.

Product

Ultradunne isolatieplaat Isofinish voor buitengevels

Isofinish, een nieuw isolatieconcept voor buitengevels maakt het volgens de fabrikanten mogelijk om je energiefactuur tot 25% te verlagen en om tegelijkertijd je gevel te herbekleden. En extra mooi meegenomen: Isofinish is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Techniek

Ruwbouw: buitenschrijnwerk

Zodra je huis nu onder dak is, is het al beter bestand tegen de elementen, maar nog niet winddicht. Daarvoor moeten ramen en deuren worden geïnstalleerd. Een compacte wegwijzer.

Techniek

Ruwbouw: het dak

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van elke woning. De kwaliteit ervan is mede bepalend voor het algemeen comfort in de woning. Koepeltjes, torentjes en dakkapellen zijn eerder te vermijden, risico’s op lekken vergroten daardoor immers.

Techniek

De ruwbouw: de basis van je huis

De ruwbouw – inclusief metselwerk, daktimmerwerk, dakbedekking en buitenschrijnwerk - is ongetwijfeld de cruciale fase in je bouwproject. Inderdaad, het zijn de fundamenten van je nieuwbouw of verbouwing. Lees meer over deze belangijke fase.

Techniek

Ondergronds metselwerk en vloerelementen

Het ondergronds metselwerk en de vloerelementen zijn delen van je bouwproject die na voltooiing onzichtbaar worden. Niet zichtbaar, wél belangrijk. Lees meer.