Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Veiligheid, alarm

Zoek naar een artikel in "Veiligheid, alarm"

Goed om weten

Een noodtrap kan je leven redden

Brandladders zijn niet verplicht, tenzij in het geval van nieuwbouw of zware renovaties. Voor bestaande gebouwen bestaat er totaal geen regelgeving. Onbegrijpelijk. 

Goed om weten

Je woning beveiligen wordt gestimuleerd

Op federaal niveau wordt een belastingvermindering toegestaan voor het uitvoeren van bevei-ligingsmaatregelen tegen inbraak of brand. Zowel eigenaars, erfpachters, opstalhouders, vruchtgebruikers als huurders van de woning kunnen hiervan genieten.

Techniek

Inbraakbeveiliging: vertrek gerust op vakantie

Onderzoek wijst uit dat inbrekers gemiddeld 3 minuten nodig hebben om een huis of appartement binnen te dringen. Duurt het langer, dan geven ze het meestal op of zoeken ze een ander slachtoffer. Inbraakpreventie komt er dus vooral op neer om potentiële daders zo lang mogelijk bezig te houden. We stellen daarbij 3 soorten maatregelen voor.

Techniek

Beveilig je deuren

Ramen en deuren sluiten ‘alle openingen’ van een woning af en zijn dus zeer belangrijk voor de beveiliging van je woning. Lees meer over de essentiêle  basisregels.

Goed om weten

Elektrische installatie: parlofoon en videofoon

Een niet onbelangrijk facet van de elektrische installatie is de toegangscontrole, die al vlug uitgebreider blijkt dan je verwacht, want naast de voordeur is er de garagepoort en misschien ook wel een achteringang.

Goed om weten

Voordeur: beveiliging, isolatie en fiscale maatregelen

Het is van groot belang dat je voordeur goed beveiligd én geïsoleerd is. Wat is er zoal op de markt? En heb je recht op belastingvoordeel?

Goed om weten

Veilige elektriciteit in badkamer en andere vochtige ruimtes

Elektriciteit en vocht verdragen elkaar zeer slecht. Toch willen we ook in de badkamer, de garage, kelder en zelfs rondom de woning genieten van elektrisch comfort. Dat kan, mits het in acht nemen van specifieke voorschriften.

Goed om weten

Luiken: veilig, isolerend en een prima verduistering

Wie luiken of rolluiken plaatst, doet dat meestal omdat ze inbraakwerend zijn. Maar wist je dat luiken ook voor een lagere energiefactuur zorgen en geluidsisolatie bieden? Prijs, isolatie, uitzicht en bedieningscomfort zullen je keuze bepalen.

Goed om weten

Beveiliging tegen brand en inbraak

Wie zijn privéwoning beveiligt tegen inbraak en brand kan rekenen op een belastingvermindering van 50 %. De belastingvermindering geldt voor alle uitgaven die gedaan zijn tijdens het belastbare tijdperk. Het geïndexeerde maximumbedrag voor de belastingsaangifte 2011 - inkomsten 2010 - bedraagt 690 euro per woning.

Goed om weten

Brandverzekering

Eigenaars en huurders doen er goed een brandverzekering af te sluiten. Welke brandverzekeringen bestaan er en welke voorzorgsmaatregelen kun je treffen zodat je na een brand zo vlug mogelijk de schadevergoeding ontvangt?