Cookies zorgen ervoor dat onze diensten optimaal gebruikt kunnen worden. Wanneer je onze diensten gebruikt, aanvaard je automatisch het gebruik van cookies.

OK - Lees meer

Ventilatie

Zoek naar een artikel in "Ventilatie"

Techniek

Leidingen en installaties: kwaliteit heeft zijn prijs

De ruwbouw is klaar, je huis winddicht. Dan komen nu de leidingen voor elektriciteit, verwarming, sanitair, ventilatie, eventueel airco en domotica.

Techniek

Vermijd oververhitting

Airconditioning, hoe efficiënt ook, weegt op je energiefactuur. Vandaar dat je best ook kiest voor passieve maatregelen. Dat wil zeggen: maatregelen die het gebruik van een mechanisch koelsysteem overbodig maken of op zijn minst beperken.

Techniek

Airco en ventilatoren: koele minaars

Airconditioningsystemen regelen het warmte- en koeltecomfort in je huis. Maar is zo’n installatie in deze energiebewuste tijden wel een verstandige keuze? Of koop je beter een eenvoudige ventilator? Welke soorten airco’s bestaan er? En waarop moet je letten bij de aankoop?

Techniek

Aircosystemen: de verschillende principes

Er wordt voornamelijk een onderscheid gemaakt tussen vaste en mobiele systemen. Bij de vaste installaties zijn er types die werken met centrale lucht, lokale lucht en gecombineerde lucht. Bij de mobiele toestellen vinden we watergekoelde toestellen, toestellen met lucht en toestellen met water én lucht.

 

Techniek

Aircosystemen: maak de goede keuze

Een degelijke en betaalbare airco-installatie begint met het kiezen van een toestel of systeem dat aangepast is aan het volume dat je wilt koelen. 

Techniek

Aircosystemen: alternatieven

Een dossier over klimaatbeheersing is niet compleet als we ook niet de ‘natuurlijke’ alternatieven bepreken, waaronder luchtkoeling en de Canadese put.

 

Techniek

Aircosystemen: voor meer comfort

Hedendaagse aircosystemen worden gestuurd door microprocessoren, houden rekening met alle mogelijke omstandigheden en passen de temperatuur aan uw behoeften aan. Zo verhogen zij het comfortgevoel. 

 

Techniek

Nieuw energiebesparend ventilatiesysteem: Systeem C+®EVO

Verbeterd comfort: nieuw zelfregelend toevoerrooster Invisivent®EVO, nieuw doorvoerrooster Invisido®, nieuwe mechanische afvoer Healthbox®.

Ecologie

Welk ventilatiesysteem?

Als je huis goed geïsoleerd is, zal je dat ook goed moeten ventileren. De binnenlucht in een niet-geventileerde woning is meer vervuild en veel ongezonder dan de (in het grootste deel van ons land) ook wel vervuilde buitenlucht. Zonder een goede ventilatie loop je het risico op condensatieproblemen, schimmelvorming en zelfs (ernstige) gezondheidsproblemen.