Horeca te koop

1095000€

Immoweb code : 8585877

Overzicht

386 vierkante meters grond
Verdieping : 3

Omschrijving

De charmeur van Damme

Het pand dat niemand ongeroerd laat. Gelegen aan het romantische marktplein van Damme en omringt door middeleeuwse architectuur. Dit prachtige monumentale pand ligt op nog geen 5 minuten rijden van het pittoreske Sluis en nog geen 10 minuten rijden van het bekende Brugge.

De strategische ligging tussen Brugge en Sluis bleef ook Graaf Filips van Elzas niet onopgemerkt, zo verleende hij in het jaar 1180 stadsrechten aan de stad Damme. Het stadje ontpopte zich vanaf dat moment tot een dynamische overslaghaven voor kooplieden. Helaas was dit succes maar van korte duur, want men ontdekte de verzandingsproblemen in de Zwingeul, ondanks deze crisis bouwde de Dammenaars tussen 1464 en 1468 een nieuw stadhuis.

Op steenworp afstand van het stadhuis ligt dit monumentale pand. De ingang van dit prachtige complex geeft de toegang tot het restaurantgedeelte van het pand. Deze ruimte is voorzien van een gezellige open haard waar uw gasten tot laat in de avond kunnen genieten van uw verfijnde gerechten en de heerlijke geserveerde wijnen. De modern ingerichte keuken is voorzien van alle bedenkbare apparatuur. Tevens beschikt deze verdieping over een open vide waarvan u een schitterend uitzicht heeft over het middeleeuwse marktplein van Damme.

Het woongedeelte beschikt over een ruime woonkamer van maar liefst 95 m² met nog de originele parketvloeren die perfect in de sfeer passen van de woning. De bovenste etage beschikt over 2 slaapkamers en een luxueuze badkamer welke is ing

Neem contact op