Huis te koop

975000€

3 slaapkamers 225 vierkante meters

Immoweb code : 9356470
Immoweb code : 9356470

Overzicht

3 slaapkamers
1 badkamer
225 vierkante meters bewoonbare ruimte
715 vierkante meters grond

Omschrijving

Volledig gerenoveerde modernistische villa van Léon Stynen

Léon Stynen ontwierp in 1939 deze modernistische villa gelegen aan De Schelde en het Galgenweel. De woning van 225 m² op een grondoppervlakte van 700 m² zou als een voorbeeld gelden van de gewenste stedenbouwkundige ordening op Linkeroever. De woning werd opgenomen op de lijst van inventaris van onroerend erfgoed.

Deze modernistische woning heeft een weldoordacht grondplan met mooie, open ruimtes die een optimale lichtinval garandeert. Met bijzonder veel aandacht voor ruimtelijk inzicht en een gestroomlijnde vormentaal, wordt de architectuur van Stynen gereduceerd tot de essentie. De grote glaspartijen en de naadloze overgang naar de omliggende tuin bieden vanuit vrijwel elke ruimte licht, zicht en perspectief.

Op de begane grond tref t u de inkomhal met apart toilet en vestiaire. De ruime woonkamer met open haard geeft via een uitgebreide raampartij toegang tot de nieuwe aangelegde tuin en het terras. De keuken ligt centraal en heeft een ontbijthoek. Verder is er op het gelijkvloers een grote aangename ruimte met zicht en toegang op de tuin. Deze ruimte kan ingericht worden als bureau, studio en is ideaal voor een vrij beroep. Hiernaast bevindt zich nog een bijkomende polyvalente ruimte.

Op de verdieping zijn er drie slaapkamers, de badkamer en het toilet. Vanuit de Masterbedroom heb je zicht op De Schelde.

De villa werd in 2018 zeer grondig gerenoveerd, met bijzonder veel aandacht voor de oorspronkelijke architectuur.

Neem contact op