Huis te koop

1145000€

4 slaapkamers 405 vierkante meters

Immoweb code : 9477609
Immoweb code : 9477609

Overzicht

4 slaapkamers
2 badkamers
405 vierkante meters bewoonbare ruimte
3287 vierkante meters grond

Omschrijving

Uitzonderlijke modernistische architectenwoning

Uitzonderlijke architectenwoning ontworpen door architect Carlos Coussée.

Deze éénlaagse woning is gebouwd in de tweede helft van de 20ste eeuw, 1967.
Een vooruitstrevend ontwerp in die tijd, kenmerkend voor het modernisme. De woning werd vervolgens in 2012 volledig gerenoveerd met respect voor de architecturale waarden die typerend zijn aan deze stroming.

Een focus op geometrie, grote ruimtes, een plat dak en de keuze voor minimalistisch design. De witte gietvloeren en -wanden zijn tekenen van sobere esthetiek gecombineerd met functionaliteit. Iedere ruimte in deze woning draagt bij tot een naadloos ontwerp. Met een bewoonbaar oppervlak van 405 vierkante meter, en een perceel van meer dan 3000 vierkante meter is ruimte hier een uitzonderlijke troef.

De woning is volledig afgesloten van de straatkant. Privacy wordt in het modernisme hoog in het vaandel gedragen. Eens voorbij deze barrière word je ontvangen door een glimp uit het modernisme; een perfect aangelegd oprit en sober doch magnifiek design van de woonst met dubbele garage en tuinberging als functioneel aspect.

De perfecte balans tussen interieur en exterieur wordt gevonden bij binnenkomst.
Enerzijds zorgen gevelhoge raampartijen aan de zuidkant van het perceel voor veel lichtinval en de integratie van de tuin in de leefruimtes. Anderzijds creëert de rondom aangelegde tuin, ontworpen door landschapsarchitect Paul Deroose, voor een uitzonderlijke groenbeleving. De vijver creëert een oase

Neem contact op