Maison de maître à vendre

520000€

4 chambres 421 mètres carrés

Immoweb code : 11271659
Immoweb code : 11271659

Aperçu

4 chambres
2 salles de bains
421 mètres carrés habitables
1695 mètres carrés de terrain

Description

Hélas, nous n'avons pas reçu de traduction en français pour ce contenu.

Nl :
Stel je even voor. Je woont in een historisch pand, in een gebouw met een verhaal, in een tramstation van meer dan honderd jaar oud. Rondom jou heb je ongelooflijk veel vrije ruimte en gegarandeerd een mooi uitzicht vanuit je raam. Hebben we je al even doen wegdromen?

Graag stellen we u deze uitzonderlijke parel in het landelijke Herzele voor:

Het tramstation van Sint-Lievens-Esse dateert van 1911-1912 en werd opgetrokken aan de lijn Merelbeke - Geraardsbergen. Vermoedelijk was er geen station als dusdanig maar enkel een stopplaats met café.

De tramstatie telt twee panden en een koetshuis gebouwd in één campagne.
Het hoekpand heeft een hoofdvolume van twee bouwlagen onder een zadeldak met pannen. Opvallend zijn de rijk uitgewerkte muurankers op de gevel.

De benedenverdieping van het pand werd verbouwd. Opvallend is de marmeren schouw met klok uit hetzelfde materiaal. De bovenverdieping behield zijn originele indeling. Het hoofdvolume behield onder meer schouwen, schouwmantels, binnenschrijnwerk met houtimitatie, hang- en sluitwerk, tapijttegelvloeren, geëtst glas.

Mits de nodige aanpassingen maakt u van deze eigendom een uniek woonhuis met een combinatie van bestaande en historische elementen met hedendaagse technieken, moderne materialen en actueel wooncomfort. 2 afbeeldingen zijn visualisaties hoe de leefruimtes er eventueel kunnen uitzien.

Met een bruikbare vloeropp. van 421m² heb je aan ruimte geen gebrek. De indeling kan echter nog bepaald of gewijzigd word…

Contacter