Rangschikking regels

Rangschikking regels voor advertenties

 1. In het geval de gebruiker gebruik maakt van de op het Immoweb platform vermelde zoek/voorkeur criteria, wordt de volgorde waarin advertenties worden weergegeven in de resultatenlijst op basis van de geselecteerde criteria als volgt bepaald:
  • De geselecteerde zoek/ voorkeur criteria , met name type transactie, locatie, type pand, budget, beschikbaarheid, interieur, buitenkant, infrastructuur en staat van het gebouw;
  • Voorrang wordt gegeven aan de advertenties die het meest volledig door de Klant zijn ingevuld (beschrijving van het pand, aantal en kwaliteit van de foto's, datum van publicatie van de advertentie of prijsupdate, enz) en aan de laatst gepubliceerde advertenties.
 2. In het geval de gebruiker geen gebruik maakt van de op het Immoweb platform vermelde zoek/voorkeur criteria, wordt de volgorde waarin de advertenties worden weergegeven in de resultatenlijst en de eventuele voorrang van de advertentie van de Klant ten opzichte van alle andere op de Site getoonde advertenties bepaald volgens de volgende criteria.
  De volgende prioriteit in de rangschikking wordt automatisch toegepast:
  • De door de Klant gekozen abonnementsformule: deze bepaalt de positionering van de advertentie van de Klant in de zoekresultaten en de eventuele voorrang van de weergave van de advertentie van de Klant ten opzichte van alle op het Platform getoonde advertenties;
  • Advertenties worden geclassificeerd op basis van hun volledigheid met voorrang aan de meest volledige advertentie (beschrijving van het pand, aantal en kwaliteit van de foto's, datum van publicatie van de advertentie of prijsupdate, enz.) en aan de laatst gepubliceerde advertenties.
  • De Klant kan de positie van de advertenties in de lijst van resultaten die aan de gebruiker worden getoond verder beïnvloeden door zich te abonneren op visibility-en display-advertentieproducten.
 3. Gebruikers kunnen hun sortering aanpassen of voorkeurscriteria opgeven volgens de volgende criteria:
  • Prijs oplopend
  • Prijs aflopend
  • Postcode
  • Laatste toevoegingen (volgens de datum waarop de advertentie is geplaatst, van meest recent naar minst recent).
 4. Gebruikers kunnen ook suggesties te zien krijgen van panden die voor hem/haar interessant kunnen zijn (genaamd "Suggesties"). Deze suggesties worden geselecteerd op basis van (i) de zoekcriteria van de gebruiker (bijv. type vastgoed waarnaar wordt gezocht, locatie, prijs, oppervlakte, aantal kamers, etc.) en (ii) de abonnementsformule en eventuele betaalopties die door de Klant zijn geactiveerd.

Rangschikking van professionals

In overeenstemming met de functionaliteit van onze website worden de advertenties van makelaars en andere professionals op de pagina "Professional(s)" in eerste instantie gecategoriseerd op basis van het aantal vastgoedadvertenties dat elke Professional heeft. Deze classificatie is ontworpen om Gebruikers direct een overzicht te geven van de meest actieve Professionals op ons platform. We erkennen echter het belang van gevarieerde zoekvoorkeuren en bieden de optie om deze lijsten te reorganiseren. Gebruikers hebben de flexibiliteit om de Professionalss in alfabetische volgorde op de naam van de Professional te sorteren als ze dat liever doen.