Immoweb neemt Realo over

Immoweb acquisition Realo

Brussel, 23 januari 2024 - Immoweb, de grootste online vastgoedsite van België en dochteronderneming van AVIV Group, kondigt vandaag de overname aan van Realo, eveneens een speler op het gebied van Proptech. Deze strategische overname combineert de leidende positie van Immoweb met het sterke vastgoeddata-platform van Realo en biedt zo een completere waardepropositie.

Realo is een scale-up die in 2014 werd opgericht door ondernemers Lorenz Bogaert, Toon Coppens, Nicolas van Eenaeme, en Vincent Verlee. Zij richtten samen ook startup studio StarApps op. De specialiteit van Realo ligt in data-analyse en de productie van gedetailleerde schattingsrapporten over eigendommen en buurten.

"Onze gecombineerde vaardigheden stellen ons in staat een uitgebreide database aan te bieden om professionals en particulieren te helpen de best mogelijke beslissingen te nemen op de vastgoedmarkt," zegt Piet Derriks, Managing Director van Immoweb.

Vincent Verlee, gedelegeerd bestuurder van Realo, is al even enthousiast: "De krachten bundelen met Immoweb biedt Realo de kans om zich verder te positioneren als dé referentie voor vastgoeddata en schattingen in België. Dit is een logische stap die Realo in staat zal stellen zijn slagkracht te vergroten om een breder publiek te bereiken en sneller te groeien."


Hoe zal Realo geïntegreerd worden?

Realo voegt zich bij de portefeuille van AVIV Group. Deze omvat al enkele van de bekendste websites voor vastgoedadvertenties, zoals SeLoger en MeilleursAgents in Frankrijk, Immowelt in Duitsland, Yad2 in Israël en Immoweb in België. Ze tellen samen meer dan 2.000 werknemers.

Immoweb zal voorlopig alle Realo- en Immoweb-klanten blijven bedienen met hun gebruikelijke producten en diensten. Naar de toekomst toe voorziet het bedrijf de creatie van nieuwe producten. Zo toont Immoweb een voortdurende toewijding om koploper van innovatie in de vastgoedsector te blijven. Belanghebbenden zullen op de hoogte worden gehouden van de vooruitgang.

Over Immoweb

Immoweb, een dochteronderneming van AVIV Group, bestaat meer dan 25 jaar en is de grootste online vastgoedsite in België. Het biedt een platform waar kopers, verkopers, huurders en eigenaars met elkaar in contact kunnen komen. Dagelijks biedt de site een breed gamma vastgoed van zo'n 150.000 eigendommen te koop of te huur aan.

Naast het aanbod van onroerend goed biedt Immoweb aanvullende diensten zoals een gratis schattingstool waarmee eigenaars snel de waarde van hun eigendom kunnen achterhalen. Voor kopers is een hypotheeksimulatie slechts een klik verwijderd dankzij een geïntegreerd leningaanbod.


Over Realo

Realo is een in Gent gevestigd bedrijf dat via hun online platform advies en leads biedt aan klanten en vastgoedprofessionals. Realo gebruikt hiervoor de meest recente en uitgebreide vastgoedgegevens in België, verzameld sinds 2014. Hun 'Data-as-a-service' oplossingen bieden toegang tot basisinformatie, analyses en historische gegevens over Belgische vastgoedprijzen. Realo biedt ook 'leads-as-a-service'-oplossingen om leads van potentiële kopers en verkopers te genereren voor vastgoedmakelaars.

Over AVIV Group

AVIV Group, een dochteronderneming van Axel Springer, is een van de grootste bedrijven op het gebied van digitale vastgoeddiensten ter wereld. AVIV's unieke portfolio van gerenommeerde merken omvat enkele van de bekendste websites voor vastgoedadvertenties: SeLoger en MeilleursAgents (Frankrijk), Immowelt (Duitsland), Yad2 (Israël) en Immoweb (België), die samen meer dan 2.000 medewerkers en 1,7 miljoen aanbiedingen hebben.

Perscontact

Celien Van Hoeymissen / FINN Agency
[email protected]
+32 497 36 73 34