Persbericht 16 april 2021

imw piet derriks

Piet Derriks komt aan het hoofd van Immoweb

Samen met Ait Voncke vormt hij een Belgische tandem binnen de Europese AVIV Group

Brussel, 16 april 2021 – Piet Derriks komt per 1 juni aan het hoofd van Immoweb, de Belgische tak van de AVIV Group. Met Ait Voncke, CEO van AVIV Group, vormt hij een Belgische tandem binnen de toonaangevende Europese groep voor online zoekertjes. Piet Derriks: “Ik ben heel enthousiast over deze nieuwe uitdaging. Immoweb is één van de internetpioniers, een Belgisch succesverhaal waar we trots op mogen zijn.

Op 1 juni treedt Piet Derriks aan als de nieuwe Managing Director van Immoweb, de Belgische tak van de AVIV Group. Derriks is een oudgediende bij StepStone Group, waar hij al ruim 21 jaar lang actief is.

Derriks begon zijn carrière bij het Oostenrijkse Morawa Buch und Medien. Twee jaar later verhuisde hij naar StepStone waar zijn carrière uitbouwde. Vandaag is hij Managing Director StepStone Benelux en Frankrijk.

Als nieuwe Managing Director kan Derriks voortbouwen op het succesverhaal van Immoweb. Derriks is opgetogen over deze nieuwe uitdaging.

Piet Derriks: " Immoweb is intussen 25 jaar lang een succesverhaal, een internetpionier en marktleider waar we als Belg trots op mogen zijn. Miljoenen Belgen hebben het vastgoed van hun dromen al gevonden dankzij Immoweb. De lancering van de nieuwe website vorig jaar heeft het platform een nieuwe impuls gegeven – met afgelopen zomer zelfs absoluut dagrecord qua bezoekers."

Innovatie en data

Piet Derriks: "Ons marktleiderschap brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Klanten en gebruikers rekenen op ons om nieuwe ideeën en mogelijkheden naar de markt te brengen. Met onze gratis schattingstool creëren we vandaag al heel wat klanten voor de makelaars, ontwikkelaars en notarissen op ons platform. We zullen op korte termijn nog nieuwe tools lanceren voor hen, gebaseerd op de schat aan data die we ter beschikking hebben.”

Piet Derriks zal mee vormgeven aan de diepere integratie van Immoweb binnen de nieuwe AVIV Group, waartoe ook de vastgoedsites Se Loger en Meilleurs Agents (Frankrijk), Yad2 (Israël) en Immowelt (Duitsland) behoren. Binnen AVIV Group zal Derriks nauw samenwerken met CEO en landgenoot Ait Voncke, waardoor Immoweb nu door een Belgisch duo wordt geleid.

Ait Voncke, CEO AVIV Group: "Piet had het perfecte profiel voor Immoweb: hij is vertrouwd met online zoekertjes en brengt toch een frisse kijk mee op de vastgoedmarkt. Zijn ervaringen bij StepStone Group zullen ons bovendien helpen om met de sites van de AVIV groep een performante en innovatieve Europese groep te bouwen voor online zoekertjes."

Meer foto’s van Piet Derriks en Ait Voncke via deze link. (Foto credit: Melting Prod)

Over Immoweb

Al 25 jaar is Immoweb het grootste digitale vastgoedportaal in België waar kopers en verkopers, huurders en verhuurders elkaar vinden. Immoweb is de eerste halte voor elke Belg die droomt van vastgoed: elke dag vind je bijna 150 000 eigendommen te koop of te huur. Immoweb biedt het meest volledige aanbod vastgoed: huizen, appartementen, bouwgronden, garages, kantoren, winkels en industriële panden, van nieuwbouw tot uitzonderlijke historische panden. Dankzij onze gratis schattingstool weten eigenaars snel hoeveel hun vastgoed waard is. Kopers kunnen in één klik een simulatie voor een hypotheek krijgen via ons geïntegreerde leningaanbod. Immoweb maakt deel uit van de AVIV Group, een toonaangevende Europese groep zoekertjessites.

Volg ons nieuws en inzichten over de vastgoedmarkt op blog.immoweb.be

Over de AVIV Group

De AVIV Group is een van de grootste digitale vastgoedtechbedrijven ter wereld en een dochteronderneming van Axel Springer. AVIV's unieke portefeuillie van toonaangevende merken omvat verschillende van Europa's bekendste vastgoedzoekertjessites: Groupe SeLoger en Meilleurs Agents (Frankrijk), Immowelt Group (Duitsland), Immoweb (België) en Yad2 (Israël) die samen meer dan 1.500 mensen tewerkstellen. De AVIV-groep heeft ook belangen in bedrijven als Purplebricks, Homeday en Zumper.