Commerciële panden te koop

820000€

Immoweb code : 11037759
Immoweb code : 11037759

Overzicht

494 vierkante meters grond
Verdieping : 0
Virtueel bezoek

Omschrijving

Statig pand op een unieke locatie op de Grote Markt van Dies

Op de Grote Markt van Diest, op nummer 24, is dit statige pand gevestigd. Een centralere ligging in Diest is niet mogelijk. Het staat ook wel gekend als het vroegere Gildehuis van Diest.

Neem een kijkje: https://youtu.be/WsMHV7gbV40

Voormalig huis van de Sint-Sebastiaan Schuttersgilde. Renaissance dwarshuis, door middel van fraaie, gecontourneerde muurankers gedateerd 1616. Rijk met banden en rolwerk versierde gevelbekroning, bestaande uit een hoog licht inzwenkend schouderstuk gemarkeerd door een gordellijst en een gedrongen, op een gebogen fronton uitlopende hals gecantonneeerd en bekroond met obelisken; aangepast circa 1700(?). Voorgevel gewijzigd, onder meer vroegere kruisvensters, tijdens de 19de eeuw. Restauratie: 1967. Zijgevel (Tafelrondstraat) voorzien van kruisvensters (gedeeltelijk gewijzigd of toegemetseld). Achtertrapgevel met laadvenster (ijzerzandstenen omlijsting). (tekst inventaris onroerend erfgoed)

De Diestenaar herinnert zich vast nog de mooie tijd waarin hier het Leffe Café werd uitgebaat.

Dit prachtige pand biedt heel wat potentieel. Het is volledig gestript en is klaar om opnieuw ingericht te worden.

Op het gelijkvloers is er een totale netto oppervlakte van 270 m². Op de 1e verdieping is er 182 m² netto in te richten oppervlakte. Op de 2e verdieping 156 m² en op de 3e verdieping nog eens 85 m². Een totale oppervlakte van maar liefst 693 m².

Dit unieke gebouw heeft een geweldige uitstraling en is dan ook o

Neem contact op