Herenhuis te koop

719000€

4 slaapkamers 220 vierkante meters

Immoweb code : 11333487
Immoweb code : 11333487

Overzicht

4 slaapkamers
2 badkamers
220 vierkante meters bewoonbare ruimte
120 vierkante meters grond

Omschrijving

Herenhuis (°1905) met originele indeling en elementen

Goed bewaarde Belle Epoque woning in de prachtige Dolfijnstraat, vlakbij Berchem station en de Dageraadplaats.
Voorgevel, dak- en raamwerk zijn pas geschilderd. Na grondige renovaties in 2001, 2005, 2010, 2014 zijn alle nodige onderhoudswerken gebeurd. Renoveren hoeft niet meteen.
Entrée: statige gang met hoge plafonds, moulures en kroonwerk. Links woonkamer, achterin eetkamer-veranda. Lage energiefactuur (epc C), ook omdat de ruimtes zich laten ‘compartimenteren’: zowel keuken als woonkamer kan je afsluiten met de originele tussendeuren en -ramen.
De glazen koepel zorgt altijd voor licht en kleur, net als de voorzet-glasramen in de living. De ramen vooraan zijn geslepen glas met houten rolluiken voorzien van een elektrische bediening. De marmeren mozaïek met de sierlijke patronen trekt de aandacht en is makkelijk schoon te houden.
Boven 4 grote slaapkamers, 2 badkamers (1 hamam) en wc’s op elke verdieping, overal ligt planché. De grootste kamer heeft een zonnig balkon met gietijzeren ballustrade.
Achter een groen zuiderterras (45m2). De grote tegels zijn vriendelijk voor blote voeten. Er is een buitendouche met regenwater. De blauwe regen zorgt voor schaduw in de zomermaanden, zowel achteraan als vooraan. Dit huis baadt de hele dag in zonlicht, en daglicht als de zon niet schijnt.
Droge kelder met geïsoleerde kelderplafonds. De voorste kelder met ramen aan de straatkant is een ruime, ingerichte waskelder (18m2). De provisiekelder (20m2) is erg handig. Ook grote bergzolder.

Neem contact op