Herenhuis te koop

299000€

4 slaapkamers 220 vierkante meters

Immoweb code : 10525877
Immoweb code : 10525877

Overzicht

4 slaapkamers
1 badkamer
220 vierkante meters bewoonbare ruimte
84 vierkante meters grond
Virtueel bezoek

Omschrijving

Uitzonderlijk pand/herenhuis rechtover de Brusselse Poort te

Op deze unieke locatie in het begin van het stadscentrum van Dendermonde vinden we dit uitzonderlijk pand rechtover de Brusselse Poort
Ontdek de grandeur van dit statige en charmante herenhuis/burgerhuis, gebouwd in 1880 van drie traveeën met twee bouwlagen op souterrain met een opvallende bakstenen, rijke geveldecoratie met gewitte (natuurstenen) elementen die de muuropeningen sterk accentueren, blauwe arduinen plinten met keldervensters, lijstgevel met knipvoegen in eclectische stijl met neoclassicistisch geïnspireerde ornamentiek.
Bij intrede van de woonst springen de hoge plafonds, de mooie combinatie van authentieke elementen, de grote, royale ruimtes en veel lichtinval in het oog.
De woonkelder (ca. 51m²) bereik je via arduinen treden bij de ingang van het pand (vroegere dienstingang). De vloertegels hebben een geometrisch patroon in zwart en wit. De verschillende ruimtes kunnen gebruikt worden als bureau/opslag- of archiefruimte, berging/wasplaats, wijnkelder (voordien kolenkelder) enz. In de meeste ruimtes zijn ingemaakte kasten. Vanuit de kelderruimte is er een 2de trap die naar de keuken leidt. De keuken werd reeds grotendeels vernieuwd. Aan de keuken is er een toegangsdeur naar het gezellig, ingesloten terras. Er is ook een apart toilet voorzien achterin de keuken.
Je betreedt het huis via een statige, marmeren traphal. Een beglaasde tussendeur (bovenlicht) is de toegang naar de gang waar de woon- en leefruimte alsook de keuken zich bevindt. De

Neem contact op