Huis te koop

1645000€

7 slaapkamers 725 vierkante meters

Immoweb code : 10984290
Immoweb code : 10984290

Overzicht

7 slaapkamers
4 badkamers
725 vierkante meters bewoonbare ruimte
41788 vierkante meters grond
Virtueel bezoek

Omschrijving

Landgoed Swart Goor met diverse bijgebouwen en eindeloze mo

Dit bijzondere eigendom kent een rijke geschiedenis van reeds enkele eeuwen. Oorspronkelijk gesticht als Hertogelijke hoeve en sinds begin 20e eeuw in privaat eigendom als boerenbedrijf, gekend onder meer als dekstation van de lokale bondsstier. De afgelopen decennia in particulier bezit en meer toegepast als woonboerderij.
Het landgoed bestaat uit meerdere gebouwen in carré rondom de aangelegde binnentuin met vijver. Centraal bevindt zich "Hoeve Zwartgoor", de villa welke enkele decennia geleden herbouwd werd met authentieke materialen. Hoge plafonds geven de hoeve een aanzienlijke grandeur.
Een overdekt terras verbindt de villa Hoeve Zwartgoor met de hoeve Anna-Maria. Deze hoeve met aanpalende stallingen werd recent grotendeels voorbereid op een renovatie en verkeert momenteel in een casco staat.
Direct naast deze stallingen bevindt zich een eb- en vloed bodem als rijpiste. Meerdere weides zijn eveneens aanwezig en voorzien van drinkwater.
Het aansluitende multifunctioneel gebouw biedt mogelijkheden voor nog bijkomende stallen, thans zijn hier onder meer een fitness en werkplaats ingericht.
Achteraan op het terrein bevindt zich een charmant guesthouse welke in goede staat verkeert en momenteel bewoond is.
Grenzend aan de achterliggende private bossen zijn er nog bijkomende paddocks en schuilstallen aanwezig.
Een tweede multifunctioneel gebouw heeft open plafonds met historische balken. Meer informatie via www.rodenburgh.be of +3236533003.

Neem contact op