Huis te koop

565000€

3 slaapkamers 267 vierkante meters

Immoweb code : 11404498
Immoweb code : 11404498

Overzicht

3 slaapkamers
1 badkamer
267 vierkante meters bewoonbare ruimte
130 vierkante meters grond

Omschrijving

Knap bewaarde stadswoning met garage van Jos Chabot

Op enkele meters van het station, opritten naar Brussel en Antwerpen, vlakbij het bruisende stadscentrum en de Leuvense Vaart. Of je deze woning nu gebruikt als werkplek, zoals het huidige advocatenkantoor, ruime familiewoning of een combi – een betere ligging vind je zelden in Mechelen. 

Architect Jos Chabot was tijdens de eerste decennia van zijn carrière een aanhanger van het gematigde modernisme, in WO II eerder van traditionalisme en regionalisme. In deze woning uit 1946 bleven heel wat van zijn originele stijlkenmerken bewaard, zoals de rondbogen en afgeronde voordeur en binnendeuren.

Statige voorgevel in bleke steen en origineel blauw staalwerk (opfrisbeurt welkom). Links de oorspronkelijke voordeur naar het halletje op marmer met rechts toegang naar de inpandige garage – hét bewijs van de vooruitstrevende ideeën van Chabot. Dan de centrale hal met gastentoilet, vestiaire en wachtzaal met houten trap, toegang tot de droge kelders en het 1ste bureau met tuintoegang.

Op +1 weer een centrale ruimte met mooie lichtkoepel op genageld, ingelegd parket. Vooraan de oorsponkelijke leefruimte met volledige glaspartij in staal en hetzelfde prachtige parket, keuken met originele tegeltjes, en zonnig terras op Winckelmanstegeltjes over de hele breedte van de woning. Waar vroeger de eetkamer was, vind je nu een ruim bureau met tuinzicht, van waaruit je via de knappe draaitrap ook naar buiten kan. Nachthal naar +2 en +3 met opgeteld nog 3 kamers en de oorspronkelijke badkamer.

Neem contact op