Kasteel te koop

2480000€

10 slaapkamers 880 vierkante meters

Immoweb code : 11318247
Immoweb code : 11318247

Overzicht

10 slaapkamers
6 badkamers
880 vierkante meters bewoonbare ruimte
95000 vierkante meters grond

Omschrijving

Historische waterburcht

Gelegen op een domein van 9,5 ha bevindt zich dit historische waterkasteel (16e eeuw) en een kasteelhoeve die in 91-93' werden gerestaureerd volgens de regels van de kunst.

De kasteelhoeve heeft een bewoonbare oppervlakte van 460 m² en kent volgende indeling: inkomhal met gastentoilet en vestiaire, keuken, eetkamer, meerdere leefruimtes en zeer ruime woonkamer met open haard.
De eerste verdieping herbergt een bureauruimte, 4 slaapkamers en 2 badkamers waaronder de master bedroom met aansluitend een dressing en badkamer.
Op de twee verdieping vinden we nog een 5de slaapkamer terug en zolderruimtes.

De waterburcht beslaat een oppervlakte van 420 m²: inkomhal met gastentoilet, riante eetkamer, woonkamer en keuken. Verder beschikt het kasteel nog over 2 slaapkamers en 2 badkamers, aangevuld met polyvalente ruimtes die gekenmerkt worden het authentiek gebinte. De oorspronkelijke romaanse kelder ademt een enorme geschiedenis uit en ontbreekt dan ook niet in dit geheel.

Het domein bevat verder nog een conciërgewoning (1 slk/1 badk), een ruime garage met verdieping, paardenstallen met authentieke binneninrichting, ruime bijgebouw.

Deze eigendom kent een zeer rijke historie met onder andere legisten, belangrijke administratoren van de staat en de tweede vrouw van Rubens (H. Fourment) als oud-bewoners. Kortom een unieke opportuniteit om eigenaar te worden van een stuk geschiedenis op een steenworp van Brussel, en dit op een rustieke en groene site.

Mogelijkheid tot aankoop van

Neem contact op