Kasteel te koop

3000000€

6 slaapkamers 967 vierkante meters

Immoweb code : 11324869
Immoweb code : 11324869

Overzicht

6 slaapkamers
2 badkamers
967 vierkante meters bewoonbare ruimte
101349 vierkante meters grond

Omschrijving

Kasteel Ortegat

Dit royaal landgoed met bijgebouwen bevindt zich in de rustige groene rand van Waasmunster en geniet hierdoor van een uitstekende ligging in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel. Ideaal dus voor bedrijven, kantoren, een commerciële uitbating of een combinatie van majestueus wonen en werk.

Het kasteel dateert van 1814 en is opgetrokken in neoclassicistische stijl met uitgesproken invloeden uit de empirestijl en het palladianisme.

Het is omgeven door een uitgestrekt landschapspark met een golvend reliëf dat afwisselt tussen slingerende paden, bloemrijke waterpartijen, glooiende gazons en een diversiteit aan bomengroepen en bospartijen.

Je komt het kasteel binnen via de centrale rechthoekige inkomhal. Grote raampartijen en hoge plafonds zetten meteen het enorme ruimtegevoel in de verf. Dat ruimtelijke effect wordt nog versterkt in de rotonde achter de inkom. De kamer reikt tot aan het dak, met een in trompe l’oeil geschilderde lichtkoepel als fenomenaal orgelpunt. Vanwege de bijzondere akoestiek was dit vermoedelijk de vroegere muziekkamer, waar ook een orkesttribune was ondergebracht.

De rotonde met koepel is maar een van de vele verschillende authentieke elementen die het kasteel zijn nostalgische charme bezorgen. Oorspronkelijke elementen zoals de marmeren schouwen, karakteristieke parketvloeren en houten deuren katapulteren je twee eeuwen terug in de tijd. Naast inkom en rotonde omvat het gelijkvloers voorts nog het bureel, salon, eetkamer en keuken.

Op de eerste verdie

Neem contact op